Chelsea truer egne fans med straff

Rute knust i United-bussen.

(Dagbladet.no): Chelsea - Manchester U. 1-1. Etter en forrykende fotballkamp på Stamford Bridge i går, ble bussen med United-spillerne angrepet, og noen kastet en gjenstand som knuste et av vinduene.

Chelsea skriver på nettsiden sin at de er oppmerksomme på rapportene om hendelsen. Og at de ikke vil tolerere slik oppførsel fra egne rekker.

- Det ser ut til å ha vært en enkeltstående hendelse, men vi har satt i gang en full etterforskning i samarbeid med lokale myndigheter. Chelsea FC anerkjenner ikke vold i noen form. Hvis etterforskningen vår viser at Chelsea-supportere var involvert, vil vi iverksette de nødvendige tiltak mot disse, skriver klubben.

Noen kilder, for eksempel The Times, mener det var en flaske, mens andre, som Daily Mirror, mener det var en stein. The Independent skriver at det var en murstein.

Temperaturen var høy også inne på banen. United pådro seg sju gule kort, og får dermed automatisk en bot på 260 000 kroner, som tildeles et Premier League-lag som runder seks gule i en kamp.

Chelsea-manager Luiz Felipe Scolari synes ikke dommeren var for hard mot United.

- Jeg er ikke overrasket. Det er derfor dommeren er der. Hvis spillerne ikke respekterer ham, bør det bli gule og røde kort. Det har ikke noe å si hvem du er, Liverpool eller Manchester United - hvem som helst, sier brasilianeren ifølge Daily Telegraph.

United-manager Alex Ferguson var imidlertid ikke imponert over Mike Riley som delte ut gule kort til Uniteds Gary Neville, Rio Ferdinand, Patrice Evra, Paul Scholes, Dimitar Berbatov, Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo - og Chelseas John Obi Mikel.

RAUS MED KORTENE: Dommer Mike Riley delte ut sju gule kort til Manchester United - blant annet Wayne Rooney - og ett til Chelsea. Foto: Matt Dunham, AP/Scanpix
RAUS MED KORTENE: Dommer Mike Riley delte ut sju gule kort til Manchester United - blant annet Wayne Rooney - og ett til Chelsea. Foto: Matt Dunham, AP/Scanpix Vis mer

- Kampen ble sendt på tv hele verden over. Alle ser på den, og så skjer noe slikt. Det var en tøff kamp, men jeg synes ikke det var en eneste stygg takling i den, sier Ferguson.

Chelsea truer egne fans med straff