Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea ute av FA-cupen etter nytt straffemareritt

Everton revansjerte finaletapet i 2009.

TREFFSIKKER VETERAN: Everton-kaptein Phil Neville (nr. to f.h.) var nådeløs da han hadde muligheten til å ekspedere Chelsea ut av FA-cupen.Foto: SCANPIX/EPA/GEOFF CADDICK
TREFFSIKKER VETERAN: Everton-kaptein Phil Neville (nr. to f.h.) var nådeløs da han hadde muligheten til å ekspedere Chelsea ut av FA-cupen.Foto: SCANPIX/EPA/GEOFF CADDICK Vis mer

(Dagbladet): Chelsea - Everton 1-1 (3-4 etter straffer).

Chelsea hadde så godt som innkassert avansementet til FA-cupens femte runde da Frank Lampard sendte dem i ledelsen mot slutten av første ekstraomgang.

Et tilsynelatende slagent Everton virket ute av stand til å mobilisere en helhjertet sluttoffensiv, men det skulle ikke få nevneverdig betydning da Chelsea ga bort et frispark i perfekt posisjon for den presise venstrefoten til Leighton Baines ett minutt før slutt i annen ekstraomgang.

På lekkert vis skrudde den treffsikre venstrebacken ballen opp i krysset bak en passiv Petr Cech, og sørget dermed for at kampen gikk til straffesparkkonkurranse.

Sju straffetap på rad Det er en form for kampavgjørelse Chelsea liker særdeles dårlig. London-laget hadde, ifølge BBC, gått tapende ut av de seks siste straffesparkkonkurransene de har vært involvert i.

Marerittrekka ble forlenget til sju etter møtet med Evertons straffeskyttere på Stamford Bridge.

Det begynte imidlertid lovende. Etter at Frank Lampard hamret det første straffesparket forbi Tim Howard, var det Leighton Baines sin tur.

Mens han var millimeterpresis fra 17-18 meter noen minutter i forveien, var forsøket fra 11 meter slurvete. Petr Cech gjettet riktig på hjørnevalget og avverget.

SYNDEBUKK: Ashley Cole bommet på Chelseas siste straffespark, og ble på sett og vis syndebukken i tapet mot Everton.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
SYNDEBUKK: Ashley Cole bommet på Chelseas siste straffespark, og ble på sett og vis syndebukken i tapet mot Everton.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

På den påfølgende straffen var Didier Drogba iskald, og Phil Jagielka likeså.

Anelka-reprise Deretter var det syndebukken fra Champions League-finalen i 2008 sin tur, Nicolas Anelka. Franskmannen valgte samme variant som i regnværet i Moskva for snart tre år siden, og det endte med samme utfall: Tim Howard reddet enkelt.

Mikel Arteta sørget så for at lagene var like langt, og Michael Essien og Johnny Heitinga opprettholdt status quo med godt plasserte straffespark.

Det samme kan imidlertid ikke sies om Ashley Coles forsøk, som suste himmelhøyt over tverrliggeren. Dermed kunne Everton-kaptein Phil Neville avgjøre den dramatiske omkampen til sitt lags fordel, noe veteranen gjorde til gagns.

Dermed er tittelforsvareren ute av turneringen etter å ha gått til topps to år på rad i verdens eldste eksisterende cupturnering, mens Everton fikk sin revansj etter det forsmedelige finaletapet mot Chelsea i 2009.

- Det er ikke mer enn hva vi fortjente over to kamper, selv om vi hadde flaksen med oss ved et par anledninger i annen omgang, sier Everton-manager David Moyes.

MOSKVA-REPRISE: Nicolas Anelkas straffespark minnet om dett skjebnesvangre forsøket i Champions League-finalen for snart tre år siden.Foto: SCANPIX/EPA/GEOFF CADDICK
MOSKVA-REPRISE: Nicolas Anelkas straffespark minnet om dett skjebnesvangre forsøket i Champions League-finalen for snart tre år siden.Foto: SCANPIX/EPA/GEOFF CADDICK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling