VIDERE:  Fernando Torres sikret Chelsea avansement i Europa League da han satte inn 3-1 scoringen i kampen mot Steaua Bucuresti. Minutter før slutt bommet spissen på straffe, uten at det gjorde noen verdens ting. Foto: EPA / ANDY RAIN / NTB Scanpix
VIDERE: Fernando Torres sikret Chelsea avansement i Europa League da han satte inn 3-1 scoringen i kampen mot Steaua Bucuresti. Minutter før slutt bommet spissen på straffe, uten at det gjorde noen verdens ting. Foto: EPA / ANDY RAIN / NTB ScanpixVis mer

Chelsea våknet og tok seg fortjent til kvartfinale

Til tross for at Torres bommet på straffe.

• Chelsea - Steaua Bucuresti 3-1 (3-2 sammenlagt)

(Dagbladet): Forrige uke tapte Chelsea 1-0 etter første kamp mot Steaua Bucuresti. Målet kom på et klønete straffespark.

Dermed måtte Chelsea prestere hjemme på Stamford Bridge, for å kunne ta seg videre til kvartfinale i Europa League.

Men lenge så det litt småskummelt ut med tanke på kvartfinale for de blåkledde. Helt til John Terry ordnet 2-1 og Fernando Torres 3-1.

Utliknet på overtid Gjestene fra Romania åpnet kampen best, sto støtt i forsvar, og viste at de hadde med seg litt selvtillit fra den første kampen.

Og det var først etter 23. minutter at Chelsea fikk markert seg ordentlig. Hazard spiller ball med Steaua-forsvaret, og får til slutt lagt ut på 25-åringen som fyrer av mot Tatarusanu, som må slenge seg for å få slått ballen ut til corner.

Men ti minutter senere kunne endelig de blåkledde juble for nettkjenning. Juan Mata spiller vegg med Ramires, ballen ender opp igjen hos Mata som får dratt med seg ballen til fem-meteren og setter den bak Steaua-keeperen til 1-0.

 SNUDDE: Kampen på Stamford Bridge snudde for alvor da John Terry fikk gå opp umarkert og heade inn et frispark til  2-1 for hjemmelaget. Foto: EPA / ANDY RAIN / NTB Scanpix
SNUDDE: Kampen på Stamford Bridge snudde for alvor da John Terry fikk gå opp umarkert og heade inn et frispark til 2-1 for hjemmelaget. Foto: EPA / ANDY RAIN / NTB Scanpix Vis mer

Etter scoringen våknet hjemmelaget, men rett før pause tok gjestene grep om kampen igjen.

Og på overtid i første omgang får Cristian Tanase sendt av et skudd mot Petr Cech, som må gi retur. Returen plukker Chiriches, og sender ballen rett opp i nettaket til 1-1. 

Energisk Chelsea I andre omgang var det nok en gang gjestene som åpnet best, men da Chelsea fikk frispark på ti-meters høyde i det 58. minutt, til venstre for sekstenmeteren, kunne ingen stoppe John Terrys heading. Og dermed sto det likt mellom lagene.

Som etter 1-0 scoringen, ga Terrys nettkjenning hjemmelaget ny energi. Flere halvstore sjanser fulgte for de blåkledde, men gjestene viste også at de hadde noe å by på.

Men da Fernando Torres fikk dratt med seg ballen inne i sekstenmeteren, var det ingen som kunne stoppe spanjolen, som satte ballen pent i det lengste hjørnet med venstrefoten.

Torres med straffebom Og fra da og ut handlet det mest om Chelsea og Torres. Spanjolen viste tydelig at han ikke var fornøyd med at dommer Stéphane Lannoy ikke ga han straffe etter å ha blitt felt av Steaua-spiller Szukala.

Men få minutter senere fikk Torres prøve seg fra straffemerket likevel. Chelsea-spissen sender en flott løpeball til Mata, som klusser og ikke får med seg ballen. Ballen ender derimot opp hos Hazard som blir felt, og dommeren peker på straffemerket.

Torres bruker lang tid før straffen, og ender opp med å sette den i tverrliggeren, til tross for at keeper Tatarusanu tydelig har valgt feil hjørne tidlig.

Men med spanjolens scoring i det 71. minuttet, så sikrer Chelsea seg avansement til kvartfinalen.

Hvem Chelsea møter blir avgjort i morgen.