Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea varsler knallhard kamp mot Fifa-dommen

- Tror ikke den blir stående, sier norsk supporterleder.

STRIDENS KJERNE: Den unge franskmannen Gaël Kakuta var under kontrakt med Lens da han ble hentet til Chelsea. I dag ble han dømt for kontrktsbrudd og Chelsea for å bidra til dette.Foto: Action Images/Scanpix
STRIDENS KJERNE: Den unge franskmannen Gaël Kakuta var under kontrakt med Lens da han ble hentet til Chelsea. I dag ble han dømt for kontrktsbrudd og Chelsea for å bidra til dette.Foto: Action Images/Scanpix Vis mer

(Dagbladet.no): Chelsea kom i kveld med sin første reaksjon på Fifas beslutning om at London-klubben ikke får lov å kjøpe nye spillere i de to neste overgangsvinduene.

«Chelsea vil komme med den sterkeste mulige appell etter vedtaket i Fifas disiplinærutvalg (Dispute Resolution Chamber - DRC) angående Gaël Kakuta.

Sanksjonene er uten presedens på dette nivået, og fullstendig ute av proporsjoner i forhold til den påståtte forbrytelsen og den økonomiske straffen.

Vi kan ikke kommentere videre før vi får full skriftlig begrunnelse for denne usedvanlig vilkårlige avgjørelsen,» heter det i pressemeldingen som er lagt ut på klubbens hjemmeside.

- Helt utrolig
De norske Chelsea-supporternes formann Even Strete reagerte med forbløffelse da han hørte om Fifa-dommen.

- Det høres jo helt utrolig ut. Jeg er sikker på at det er en dom som ikke kommer til å bli stående, sier Strete til Dagbladet.

Han tror at klubben har rent mel i posen.

- Det kan ikke være verdt å bryte reglene for en sånn spiller, sier Strete om Gaël Kakuta, den 18 år gamle franskmannen som ble hentet til Chelsea-akademiet for to år siden, men som fortsatt ikke har debutert på a-laget.

Strete understreker at han ikke kjenner mer til saken enn det han har hørt gjennom media i dag.

- Men uten å kjenne saken nærmere, vil jeg tro at det er en feilaktig dom, sier han.

Har en bra stall
Når det er sagt, er han ikke vettskremt av straffen.

- Vi kan kanskje gå med på det om vi ikke får lov til å selge noen spillere. Vi har jo en bra stall, sier han.

- Og så slipper dere at andre lags supportere kaller Chelsea et kjøpelag den nærmeste tida?

- Ja, men vi har faktisk ikke kjøpt så mye de siste par årene, sier Strete.

Han kjenner ikke inngående til Kakuta utover at han har registrert navnet på lagoppstillingene til reservene.

- Han spiller fast på reservelaget. Vi har jo en veldig god a-stall, så han er ikke der. Samtidig har vi et veldig ujevnt reservelag, som blant annet tapte 0-4 for Aston Villa, så han kan ikke være god, mener Strete.

Samtidig synes han synd på franskmannen.

- Dette må jo være forferdelig for ham. Han er sikkert bare en ung gutt som vil bli bedre til å spille fotball, sier Even Strete.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling