- Chelsea vil anke Drogba-straffen

Selv om straffen kan bli strengere.

UTESTENGT I FIRE KAMPER: Didier Drogba gikk rett i strupen på Tom Henning Øvrebø etter Champions League-semifinalen mot Barcelona og må nå se fire av høstens seks kamper i turneringen fra tribunen. Foto: AP
UTESTENGT I FIRE KAMPER: Didier Drogba gikk rett i strupen på Tom Henning Øvrebø etter Champions League-semifinalen mot Barcelona og må nå se fire av høstens seks kamper i turneringen fra tribunen. Foto: APVis mer

|||(Dagbladet.no) Chelsea ble i går kveld hardt straffet av Uefa, for utbruddene mot Tom Henning Øvrebø etter Champions League-semifinalen mot Barcelona i mai.

• Didier Drogba er utestengt nesten hele neste sesongs gruppespill, og han får bare med seg to av seks kamper.

• José Bosingwa må sone tre kamper, etter at han kalte Øvrebø for «en tyv», noe Uefa føler er tett på anklagelser om kampfiksing.

Nå kommer trolig Chelsea til å anke straffeutmålingen, skriver The Times.

Straffen kan bli strengere
Chelsea, som i tillegg til disse utestengelsene også må betale ei bot på nesten 900 000 kroner, vil få en detaljert rapport fra Uefa i dag, og da vil klubbledelsen studere den - trolig sammen med sine advokater.

En eventuell anke på leveres innen tre dager.

Og siden klubben nå - hvis ikke de vinner gjennom med en anke - må klare seg uten Drogba i fire Champions League-kamper, må den kanskje ut på markedet for å styrke angrepet. Ivorianeren blir også borte en måned i januar, på grunn av spill i Afrikamesterskapet.

Både Droba og Bosingwa kan bli utestengt i henholdsvis to kamper og én kamp ekstra - om de begår nye brudd på Uefas regler i løpet av de neste to åra.

En klubbtalsmann uttalte i går at de ennå ikke har bestemt seg for om de vil anke. Å anke vil alltid innebære en viss risiko også. For å få saken opp på nytt må de fremlegge nye bevis, og ifølge The Independent kan en ny behandling i verste fall føre til en strengere straff.

Håpet på mildere straff
London-klubben håpet på en mildere straff, siden begge spillerne har beklaget oppførselen i etterkant. Uefa var derimot nådeløse, og mener at utestengelser er det eneste som har noe for seg. Saken har fått så mye oppmerksomhet at det europeiske fotballforbundet trolig ønsker å sette et eksempel.

Didier Drogba var forberedt på straff etter at Uefas disipliplnærkomité kom med sin instilling i saken. Han sa at han vil sone - og så gjøre seg ferdig med saken.

- Det er ikke enkelt, men uansett hva jeg gjorde og uansett hvilken beslutning de fatter, vil jeg akseptere det. For oppførselen min var ikke noe verken Uefa eller noen andre ønsker å se på en fotballbane, sa Drogba.

Nå kan det derimot vise seg at Chelsea likevel vil anke straffen.

Ropte inn i tv-kamera
Chelsea-spillerne raste mot Øvrebø ettersom de mente de ble snytt for flere straffespark i semifinaledramaet mot Barcelona, men reprisene viser at det trolig bare er to handssituasjoner som han virkelig kan klandres for.

Drogba var den av spillerne som gikk lengst i sine anklager.

Etter at Øvrebø ble geleidet inn i spillertunnelen snudde ivorianeren seg mot et tv-kamera og ropte inn i millioner av britiske tv-stuer:

«Are you watching this? It's a disgrace! It's a fucking disgrace!» brølte han.

Dagen etter beklaget Drogba oppførselen sin.

- Jeg var veldig opprørt over det som skjedde på banen, men etter å ha sett bildene på tv skjønner jeg at jeg overreagerte. Jeg skjønner at språkbruken min ikke setter noe godt eksempel for dem som ser på tv, spesielt barn. Jeg angrer på at jeg lot min frustrasjon og skuffelse komme ut på denne måten, jeg beklager dette, sa han.

Uefa ga Øvrebø munnkurv
Bosingwa stemplet Øvrebø som en tyv i portugisisk media, etter kampslutt. Siden trakk han uttalelsene sine, og beklaget.

De aller fleste lagkameratene slo ring om Drogba etter kampen, og mange av dem var like opprørte som ivorianeren. Dette er ikke første gang Drogba har skapt negative overskrifter for Chelsea, og det spekuleres nå i at han kan forsvinne i løpet av sommeren.

I etterkant av semifinalen var det et voldsomt mediekjør mot Øvrebø. Han måtte smugles ut gjennom VIP-inngangen på Gardermoen og har ikke fått lov til å snakke om episodene på Stamford Bridge.

Uefa ønsker at han ikke skal si noe før saken har vært gjennom alle eventuelle ankeutvalg.

Da Dagbladet møtte Øvrebø etter semifinalen, sa han at han lever godt med det kjøret han har opplevd de siste ukene og at han ikke har noen planer om å gi opp dommergjerningen.

Øvrebø ønsker ikke å kommentere gårsdagens straff før eventuelle anker er behandlet.

MÅ SONE TRE KAMPER: José Bosingwa kalte Tom Henning Øvrebø i en tyvi portugisiske medier og er nå utestengt i tre kamper. Foto: AFP
MÅ SONE TRE KAMPER: José Bosingwa kalte Tom Henning Øvrebø i en tyvi portugisiske medier og er nå utestengt i tre kamper. Foto: AFP Vis mer