-  Chelsea vil ha rettssak om Mikel

Chelsea har ingen planer om å gi opp John Obi Mikel (18). Selv om Oslo-politiet gjorde det i går.

FC Lyn Oslo spilte 1. runde i cupen mot 3. divisjonslaget Klemetsrud (3-1-seier) i går. Men hovedpersonen var tilskueren Mikel. Lyn-spilleren har skrevet under for Manchester United, men er under steinhardt press fra agentene i mektige The Sports Entertainment& Media Group (SEM) som hevder de eier rettigheter til spilleren - og russisk-eide Chelsea som hevder Lyn har brutt avtaler med Chelsea.

Dagbladet vet at Chelsea har kontaktet personer som kjenner Lyn. Bakgrunnen er at London-klubben forbereder rettssak hvis det skulle bli nødvendig, men at de avventer videre utvikling.

Hauge til London

Seint i går kveld ble en svært travel Rune Hauge observert på Heathrow flyplass i London. Fotballagenten har tidligere vært koblet til Chelsea.

- Jeg sier ingenting om John Obi Mikel, sa Rune Hauge til Dagbladet tidligere på dagen.

- Om Lyn skulle tape, så får vi altså belyst for all verden hvordan dette foregår. Hvis det viser seg at vi ikke har rettighetene, så har vi alle fall fått belyst en sak. Så kan alle få se hvordan det er for enhver afrikansk spiller som går til Europa, sier Morgan Andersen.

En kilde med god innsikt i det internasjonale fotballmiljøet sier følgende:


- Det er to miljøer i forhold til disse sakene som du ikke kødder med. Det er det nigerianske miljøet og det russiske miljøet, sier han til Dagbladet.

Leteaksjon

MIKEL OG REVEN: Agenten John Shittu (t.v.) har bidratt til å gjøre kaoset rundt John Obi Mikel komplett. I går kveld endte det i politijakt og avledningsmanøver. Foto: Digitalsport
MIKEL OG REVEN: Agenten John Shittu (t.v.) har bidratt til å gjøre kaoset rundt John Obi Mikel komplett. I går kveld endte det i politijakt og avledningsmanøver. Foto: Digitalsport Vis mer

Da Mikel unnlot å møte som avtalt på Ullevaal i forkant av cupkampen, startet bekymringen for alvor blant Lyn-lederne. Ifølge VG Nett ble det allerede da satt i gang en leteaksjon. Spilleren, som tidligere i uka har mottatt trusler, dukket omsider opp like før kampen skulle starte.

- Ingen grunn til bekymring. Jeg har vært sammen med venner og min kjæreste, kunngjorde Mikel, før han fant seg en plass på tribunen - sammen med SEM-agent og landsmann John Shittu, som tidligere på dagen lunsjet med Lyn-direktør Morgan Andersen og Mikel på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum.

Men Mikel så ikke mange minutter fotball før det ble kjøretur med Shittu. Da ble politiet kontaktet. Og Dagbladet observerte at en av politiets motorsykler sveipet rundt parkeringsplassen på Klemetsrud.

- Alt OK

- Det er ikke godt å si hva dette skyldes, men vi ønsker å stoppe bilen, og har gitt registreringsnummeret til politiet, sa Lyns informasjonssjef Joachim W. Andersen.

Men «politiaksjonen» ble kortvarig. - Vi jakter ikke på noen. Vi har vært i kontakt med ledelsen i Lyn. Men alt er OK i dette tilfellet, sier operasjonsleder Audun Myhre ved oslopolitiet.