Chelsea vil kjøpe dansk

Chelseas nye manager Claudio Ranieri har uttalt at han vil kjøpe engelsk i framtida. Ranieris første kjøpsforsøk var imidlertid på Ajax-spilleren Jesper Grønkjær. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Den danske midtbanespilleren avslo Chelseas tilbud. Grønkjær vil bli i Ajax. Ranieri skal ha lagt inn et bud på 113 millioner kroner for Ajax-spilleren.

- Chelsea er på jakt etter en venstre midtbanespiller og Grønkjær var på toppen av lista, men Jesper vil bli i Ajax, og Ajax vil ikke selge, sier agent Vincenzo Morabito.

Grønkjær er en av Danmarks mest tekniske spillere, og har blitt sammenlignet med Brian Laudrup. Grønkjær debuterte for det danske landslaget i mars 1999 i hjemmekampen mot Italia. Dansken markerte seg allerede etter 20 sekunder da han slo en feilpasning som resulterte i italiensk 1-0 ledelse. Italia vant kampen 2-1.

Chelsea-manager Ranieri uttalte på sin første pressekonferanse i London-klubben at han ønsker å bygge opp Chelsea rundt engelske spillere.

UGO EHIOGU er på vei fra Aston Villa til Middlesbrough. Ifølge Villa-manager John Gregory har klubbene vært i forhandlinger i flere uker, Ehiogu kan bli klar for Boro allerede denne helga, men han kommer uansett ikke til å spille for Boro på lørdag. Da møtes nemlig Middlesbrough og Aston Villa på Riverside Stadium.

WEST HAM har leid Kaba Diawara ut sesongen. Diawara var opprinnelig utlånt fra Paris St. Germain til Blackburn, men Rovers-manager Graeme Souness var ikke fornøyd med leiesoldaten og har nå annulert kontrakten med Diawara.

NEWCASTLE får amerikanerne Bobby Convey og Chris Albright på prøvespill. Convey imponerte manager Bobby Robson da Newcastle møtter amerikanske DC United under et USA-opphold i sesongoppkjøringen. Albright spiller for det amerikanske OL-laget og slutter seg til Newcastle når amerikanerne er ute av OL.

ALAN STUBBS benektet i går at han er på vei fra Celtic til Everton. Stubbs uttalte at Everton alltid har vært favorittklubben hans, og at han en dag kunne tenke seg å spille for klubben. Det har satt fart i spekulasjonen om en framtid på Goodison Park. - Det er bare tull, og man våkner når ting blir vridd på den måten, sier Stubbs.