Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Chelsea vil ødelegge fotballen

Sir Alex Ferguson gikk i baret under veldedighetsmiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Chelseas Premier League-dominans de siste sesongene har vært frustrerende for mange - selvsagt også for Sir Alex Ferguson.

Både Daily Mirror og The Sun bringer i dag den samme historien om hvordan Ferguson gikk i baret på en veldedighetsmiddag i Sør-Afrika, hvor United finpusser formen inn mot seriestart.

Uttalelsene lekket ut

For åpen mikrofon ga Ferguson uttrykk for at Chelsea er «fast bestemt på å ødelegge fotballen». I samme slengen la han til at Chelsea signerte «30 afrikanere» uten sjanse til å få spille for dem - og siktet kanskje til John Obi Mikel.

Uttalelsene falt i forbindelse med at Ferguson samtykket i å svare på noen spørsmål foran de 700 gjestene ved Turffontein veddeløpsbane.

Ferguson hadde nok helst sett at uttalelsene ikke nådde offentligheten - men en av Sør-Afrikas mest kjente sportskommentatorer, Rodney Hartman, fortalte villig om hva United-bossen hadde sagt.

- Han ble spurt hva han syntes om Chelsea, og midt i svaret sa han at de var «fast bestemt på å ødelegge fotballen». Han sa også at United aldri kunne matche de finansielle musklene til Chelsea, at Chelsea bare kjøpte opp spillere selv om sjansene for at de fikk spille var temmelig små, sier Hartman ifølge The Sun.

Irritert Ferguson

RIVALER: José Mourinho har hatt et solid overtak på Alex Ferguson de siste sesongene. Det irriterer skotten, som hudflettet Chelseas innkjøpspolitikk på en veldedighetsmiddag i Sør-Afrika. Foto: AP
RIVALER: José Mourinho har hatt et solid overtak på Alex Ferguson de siste sesongene. Det irriterer skotten, som hudflettet Chelseas innkjøpspolitikk på en veldedighetsmiddag i Sør-Afrika. Foto: AP Vis mer

Ferguson selv irriterte seg over at uttalelsene hans hadde lekket ut - og forsøkte å dysse dem ned etter beste evne.

- Det er uheldig at man ikke en gang kan delta på en middag uten at noen sniker rundt og rapporterer alt man sier. Det er uheldig, men det er slik det fungerer nå om dagen.

- Men jeg har ikke sagt dette. Det jeg sa, er at Chelsea angivelig har signert 30 afrikanske gutter. Jeg trakk aldri noen referanser til hvilken effekt det har på fotballen. Chelsea har all rett til å gjøre det de føler er best for dem - jeg har aldri sagt at det er ødeleggende for sporten, hevder Ferguson, ifølge Daily Mirror og The Sun.

Manchester United har ikke vunnet Premier League på tre sesonger, og har så langt ikke forsterket laget denne sommeren.

• Din mening: Ødelegger Chelsea for fotballen?

image: - Chelsea vil ødelegge fotballen