Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea vil straffe Twitter-Cole

- Brøt regler vi har satt, sier Di Matteo.

STRAFFES: Manager Roberto Di Matteo bekrefter at klubben har åpnet disiplinærsak mot Cole som følge av spillerens utbrudd på nettsamfunnet rettet mot Det engelske fotballforbundet (FA) fredag. Foto: AFP PHOTO/BEN STANSALL
STRAFFES: Manager Roberto Di Matteo bekrefter at klubben har åpnet disiplinærsak mot Cole som følge av spillerens utbrudd på nettsamfunnet rettet mot Det engelske fotballforbundet (FA) fredag. Foto: AFP PHOTO/BEN STANSALL Vis mer

Chelsea vil straffe Ashley Cole etter spillerens twittertabbe.

Manager Roberto Di Matteo bekrefter at klubben har åpnet disiplinærsak mot Cole som følge av spillerens utbrudd på nettsamfunnet rettet mot Det engelske fotballforbundet (FA) fredag.

Cole spilte hele kampen da Chelsea slo Norwich 4-1 lørdag. Etterpå måtte manageren svare mest på den mye omtalte Twitter-meldingen, der Cole hånet forbundets beslutning om å straffe lagkamerat John Terry i en rasismesak som ble avvist av en britisk domstol.

I en FA-rapport framgår det at Cole vitnet uriktig i saken. Det fikk spilleren til å reagere i sinne.

«Hahahaha, godt jobbet, FA. Jeg løy, gjorde jeg», het det blant annet i meldingen Cole la ut tidlig fredag. I tillegg karakteriserte han FA som et britisk slangord for det kvinnelige kjønnsorgan.

- Jeg er tilhenger av sosiale medier, men de må brukes fornuftig. De er en del av verden vi lever i, og gjennom forsvarlig bruk er disse mediene en fin måte å kommunisere på. Men når spillere bryter regler vi har satt, får det nødvendigvis konsekvenser, sa Di Matteo etter kampen.

Cole var et sentralt vitne i saken der John Terry skal ha kalt Queens Park Rangers-spiller Anton Ferdinand for et britisk slangord for et mørkhudet, kvinnelig kjønnsorgan.

Terry ble i sommer frifunnet av en britisk domstol, men FA tok saken i egne hender og utestengte nylig Terry i fire kamper samt ila ham millionbot.

I rapporten framgår det at Ashley Cole har avgitt forskjellige forklaringer.

(NTB)