Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Chelsea virker å være besatt av å vinne Champions League

Ferguson mener det var derfor de kjøpte Torres.

FÅR SKRYT: Alex Ferguson var glad Rio Ferdinand kunne spille mot Chelsea, og sier at United-stopperen muligens hadde sin beste kamp i United-trøye mot ligamesterne. Foto: AFP Photo / Paul Currie / Scanpix
FÅR SKRYT: Alex Ferguson var glad Rio Ferdinand kunne spille mot Chelsea, og sier at United-stopperen muligens hadde sin beste kamp i United-trøye mot ligamesterne. Foto: AFP Photo / Paul Currie / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Roman Abramovitch og Chelsea har aldri lagt skjul på at Champions League er turneringen de aller helst ønsker å vinne.

I morgen kan det bli nok et år uten Champions League-trofe. Manchester United fikk et bortemål forrige uke, og har med det favorittstempelet før morgendagens kamp på Old Trafford..

United-sjef Alex Ferguson sier at Chelsea-ønsket om å vinne turneringen begynner å ligne en besettelse.

- Det virker som om de er besatt av å vinne den, og det er derfor de kjøpte Torres. Abramovitch har virkelig bestemt seg for å vinne den, og kommer ikke til å gi seg før de klarer det, sa Ferguson på en pressekonferansei dag ifølge BBC.

Han forstår likevel hvorfor Chelsea er «besatt» av å vinne verdens gjeveste klubbturnering.

- Når vi klarte det i Barcelona var det en fantastisk følelse, fikk jeg litt ro. Man strekker seg litt ekstra hvis man er basatt av å vinne den, sier skotten.

- Når alt kommer til alt er det en veldig vanskelig turnering å vinne. Alle de beste lagene er med, sier skotten.

- En kan se formen Barcelona er i i øyeblikket - helt fantastisk. Det ser ut til å bli Barcelona - Real Madrid i semifinalen, og hvis vi spiller på forskjellige dager skal jeg ta turen bort for å se den kampen, sier han.

Ny Treble? United har mulighet til å vinne tre turneringer denne sesongen, og møter Chelsea i morgen. United-fansen drømmer om en reprise av den legendariske 1998/1999-sesongen der laget vant «The Treble».

BESATT: Alex Ferguson mener Chelsea-eier Roman Abramovitch virker å være besatt på å vinne Champions League. Foto: AFP PHOTO / YURI KADOBNOV
BESATT: Alex Ferguson mener Chelsea-eier Roman Abramovitch virker å være besatt på å vinne Champions League. Foto: AFP PHOTO / YURI KADOBNOV Vis mer

- Det er en helt annerledes situasjon enn i 1999. Vi hadde ingen skader da, sa Ferguson på en pressekonferanse i dag.

- Vi har gjort det fantastisk bra i år sånn sett. Med alle de spillerne vi har hatt ute, skjønner jeg ikke ikke hvordan vi har klart det, spesielt med alle skadene i defensive posisjoner.

Skryter av Rio Rio Ferdinand har vært ute i store deler av sesongen, og unge Chris Smalling har fått mer spilletid enn det som trolig var planlagt. Han har vikariert med bravur, men United-sjefen var glad Ferdinand var tilbake i forrige kamp mot Chelsea.

- Chris' prestasjoner i år har vært absolutt strålende, men jeg ba om at Ferdinand skulle være klar for Chelsea-kampen. Vi forventer ikke at Chris, som 20-åring, skal skrike og instruere på de andre spillerne, men Rio gjør det veldig bra, sa Ferguson.

- Mot Chelsea var han strålende. Han var rolig med ballen, fikk ikke panikk og tok alt som kom hans vei. Det var trolig en av de beste kampene hans i United-trøye, sa Ferguson.

Følg kvartfinalene i Champions League direkte i livestudio fra klokken 20.45 i morgen kveld.

648 MINUTTER: Alex Ferguson mener Chelsea kjøpte Torres for å styrke vinnersjansene i Champions League. Spanjolen har imidlertid ikke blitt en umiddelbar hit i blå drakt, og har gått 648 minutter uten nettkjenning. Foto: AP Photo / Tom Hevezi / Scanpix
648 MINUTTER: Alex Ferguson mener Chelsea kjøpte Torres for å styrke vinnersjansene i Champions League. Spanjolen har imidlertid ikke blitt en umiddelbar hit i blå drakt, og har gått 648 minutter uten nettkjenning. Foto: AP Photo / Tom Hevezi / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media