Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea viste glimt av storhet

Nye Chelsea imponerte tidvis da de slo det slovakiske mesterlaget Zilina 2-0 borte i kvalifiseringen til mesterligaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London-klubben har kjøpt spillere i bøtter og spann etter den russiske oljemilliardæren Roman Abramovitsj' inntog. I dag stilte manager Claudio Ranieri med hele fem debutanter fra start: Wayne Bridge, Juan Sebastian Veron, Geremi, Damien Duff og Glen Johnson.

20 minutter før slutt fikk også Joe Cole sin debut da han kom inn for Duff. En spiller som Jimmy Floyd Hasselbaink var satt på benken, og det sier litt om hvor sterk årets Chelsea-stall er.

Damien Duff, kjøpt fra Blackburn, var en av dem som imponerte aller mest. Den kjappe og tekniske vingen så ut til å ha spilt for klubben i årevis, og samarbeidet med Bridge på venstrekanten fungerte utmerket.

Duff la opp til 1-0-målet tre minutter før pause. Venstrekanten slo et perfekt innlegg til Eidur Gudjohnsen, og islendingen var nådeløs på motsatt kant.

2-0 kom etter 76 minutter. Innbytter Cole slo et vakkert hælspark til Gudjohnsen. Zilina-spiller Drahno kom i veien, men var uheldig og satte ballen i en bue over sin egen målvakt.

Chelsea viste tegn på at laget er for lite samspilt, men hadde full kontroll og viste glimt av storhet. Laget er den store outsideren i kampen om det engelske ligagullet kommende sesong.

Nå er klubben på det nærmeste klar for gruppespillet i mesterligaen, etter å ha opplevd store europacupnedturer mot blant andre Hapoel Tel Aviv og Viking i UEFA-cupen så sent som forrige sesong.

Chelsea møter Liverpool på Anfield når de to lagene serieåpner søndag. Begge lag er ventet å kjempe helt i toppen.

SCORET: Eidur Gudjohnsen og Juan Sebastian Veron feirer islendingens mål i dagens kamp.