Chelsea vurderer søksmål mot Uefa

Nekter å godta løgner-stempel.

(Dagbladet.no): Alt preller av Chelsea.

I går startet Uefa en formell sak mot londonklubben, på grunn av falske anklager og fordi laget «med hensikt skapte en giftig og negativ atmosfære».

Manager Jose Mourinho risikerer opptil fem kampers karantene, og klubben står i fare for å bli kastet ut av Champions League.

Men Chelsea legger seg ikke flate.

Ifølge londonavisa Evening Standard er klubben sjokkert over det knallharde utspillet fra Uefa. Chelsea tvilholder på sin versjon av hendelsene på Nou Camp, at dommer Anders Frisk ble oppsøkt av Barcelona-trener Frank Rijkaard i pausen.

Det var nettopp Frisk-møtet som ble avfeid som løgn av Uefa i går.

En Chelsea-kilde forteller til avisa at klubben frykter de er forhåndsdømt av Uefa. De forbereder nå en klage til Uefa - og ser på mulighetene til å gå til søksmål mot de europeiske fotballmyndighetene.

- Uefa ser ut til å ha trukket sine konklusjoner uten å ta hensyn til argumentene fra begge sider. De har forhastet seg, de er dommer og jury. Hvordan kan vi håpe på en rettferdig høring? sier Chelsea-kilden.

GA SEG SOM DOMMER: Anders Frisk sluttet som dommmer etter drapstruslene han mottok etter møtet mellom Chelsea og Barcelona. Foto: SCANPIX/EPA
GA SEG SOM DOMMER: Anders Frisk sluttet som dommmer etter drapstruslene han mottok etter møtet mellom Chelsea og Barcelona. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Uefa behandler Chelsea-saken på et møte i sin disiplinærkomité 31 mars.

USKYLDIG? Jose Mourinho og Chelsea-fansen er enige om at manageren ikke kan lastes for truslene mot Frisk.