KJØRER OVER UNITED: Chelsea er helt overlegne hjemme på Stamford Bridge. De blå leder 4-0. Foto: Reuters / John Sibley / NTB Scanpix
KJØRER OVER UNITED: Chelsea er helt overlegne hjemme på Stamford Bridge. De blå leder 4-0. Foto: Reuters / John Sibley / NTB ScanpixVis mer

Chelsea ydmyker United og José Mourinho på hans gamle hjemmebane

Kanté økte til 4-0.

Chelsea - Manchester United 4-0 (2-0) Slutt

(Dagbladet): Mye har de siste dagene vært skrevet om Jose Mourinhos retur til Stamford Bridge til oppgjøret mot hans tidligere arbeidsgiver Chelsea.

Selv har han uttalt at jo var uunngåelig at det skulle komme på et tidspunkt, men at mottakelsen skulle bli så brutal hadde han neppe forestilt seg i sine verste drømmer.

Vertene brukte nemlig bare 30 sekunder på å gå opp i ledelsen.

Etter 24 ballberøringer og 14 trekk lå ballen i målet bak David de Gea og spanske Pedro kunne løpe jublende for å motta hjemmepublikummets hyllest.

- Velkommen tilbake, José Mourinho, utbryter TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Det er den raskeste Premier League-scoringen for de blåkledde siden 2004. Den gang var det islandske Eidur Gudjohnson som brukte 27 sekunder på å finne målet mot Arsenal den 21. februar.

Men selv om det var våkent av Pedro, må Manchester United-forsvaret også ta sin del av skylda for kalddusjen.

Marcos Alonso slo en lang ball i bakrommet som i utgangspunktet virket ufarlig, men Daley Blind var uoppmerksom. Pedro snek seg bak ryggen på nederlenderen, og da Chris Smalling og de Gea skjønte hva som var i ferd med å skje var det for sent.

Og det skulle bli verre.

For etter 22 minutter økte hjemmelaget ledelsen. En corner gikk via Valencia på første stolpe, før den landet i føttene til Gary Cahill noen meter foran mål. Midtstopperen lot seg ikke be to ganger, og hamret ballen i nettmaskene.

Ifølge statistikkbyrået Opta er det første gang siden februar at Manchester United slipper inn mål etter en corner.

I andre omgang økte Eden Hazard ledelsen i det som var en god United-periode. Det var Nemanja Matic som fant belgieren i feltet. Hazard dro først av en mann, før han sendte ballen enkelt i mål bak de Gea.

Før det var spilt 70 minutter økte N'Golo Kanté ledelsen. Den defensive midtbanespilleren tråklet seg lett gjennom forsvaret til de røde, før han trillet ballen forbi de Gea. Scoringen var et bilde på hvor svakt Uniteds forsvar har vært denne kvelden.

4-0 ble også sluttresultatet.