Chelseas gullhåp i tynn tråd etter Bosingwa-selvmål

- Vanskelig å forklare hva som skjer med oss, sier Ancelotti.

GULLHÅP I TYNN TRÅD: Jose Bosingwas selvmål var forskjellen på lagene da Wolves slo Chelsea. De regjerende seriemesterene virker veldig langt unna å forsvare Premier League-tittelen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
GULLHÅP I TYNN TRÅD: Jose Bosingwas selvmål var forskjellen på lagene da Wolves slo Chelsea. De regjerende seriemesterene virker veldig langt unna å forsvare Premier League-tittelen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie KeoghVis mer

(Dagbladet): Wolves - Chelsea 1-0.

Varigheten av regjerende seriemester Chelseas tittelforsvar later til å nærme seg slutten.

Jose Bosingwas tidlige og klønete selvmål mot tabelljumbo Wolves sørget nemlig for at avstanden opp til serieleder Manchester United begynner å bli avskrekkende stor:

Ni poeng bak førsteplassen, med én kamp mer spilt og 17 serierunder å hente seg inn på er ikke akkurat noen drømmeposisjon for et lag med gullambisjoner.

- Det er vanskelig å forklare hva som skjer med oss for tida. Vi må komme oss videre, jobbe enda hardere og bygge ny selvtillit for framtida, sier manager Carlo Ancelotti.

Tynn stall Salomon Kalou, Didier Drogba og innbytter Nicolas Anelka hadde alle sine muligheter til å endre på det lite flatterende sluttresultatet, men det ville seg ikke mot et hardtkjempende hjemmelag.

Innvendingene mot bredden i Chelsea-stallen har vært mange i takt med stadig svakere resultater de siste ukene, og de blir neppe færre etter kveldens forsmedelige nederlag.

Med overgangsvinduet åpent, får man nesten håpe på Carlo Ancelottis vegne at han får de midlene han har bedt om fra klubbeier Roman Abramovitsj, for troppen skriker etter forsterkninger.

Verken nevnte Anelka, Daniel Sturridge eller Gaël Kakuta, som kom inn fra benken i annen omgang, påvirket kampbildet i nevneverdig grad.

- Detaljer Ancelotti mener alle Chelseas problemer koker ned til manglende konsentrasjon i avgjørende øyeblikk.

- Vi må være mer konsentrerte på de små detaljene. Vi taper kampen på små detaljer, sier den hardt pressede italieneren.

Mektige og egenrådige Abramovitsj har tidligere gitt flere Chelsea-managere med statistikk bedre enn Ancelottis avskjed på grått papir. Spørsmålet er hvilke tanker som går gjennom den tilbaketrukne russerens hode etter nok et nederlag.

- Jeg vet at mange trenere har fått sparken for lignende resultater. Jeg er en heldig mann, konstaterte Ancelotti.

Det var på pressekonferansen før møtet med Wolves.

Nå står London-laget med fattige 10 poeng på de 11 siste kampene, har bare scoret ni mål og sluppet inn 16. Eneste lyspunkt i en vanskelig periode, er at lagene nærmest dem på tabellen også avgir poeng.

For kollega Mick McCarthy på Wolves-benken, ble det imidlertid en langt hyggeligere januarkveld på Molineux. Iren så elevene sine klatre over nedrykksstreken etter å ha slått nok en vaklende storhet - bare en snau uke etter at de beseiret Liverpool på Anfield.