Chelseas «hemmelige agent» sendte Arsenal ut

Alex snudde ulykke til jubel.

(Dagbladet.no): Arsenal - PSV Eindhoven 1-1. (1-2 sammenlagt)

Et enormt press og flere store sjanser var ikke nok til å sende Arsenal videre i mesterligaen i kveld.

Chelsea-eide Alex er plassert på gress i Nederland til Mourinho føler han har behov for ham. I går scoret forsvarskjempen i begge ender av banen, og gikk fra syndebukk til helt for PSV i løpet av 25 minutter av andre omgang.

Dermed endte Arsenals mesterligaeventyr i åttendedelsfinalen, og London-laget må se til neste sesong for å få øye på titlene. Manager Arséne Wenger fokuserte etter kampen på at laget må kvalifisere seg til neste års Champions League.

- Dette var selvfølgelig en veldig stor skuffelse, men det som er viktig nå er at vi ikke glemmer å kjempe resten av sesongen. Vi er fortsatt ikke garantert en plass neste år, sa Wenger, ifølge nyhetsbyrået PA.

Massivt Arsenal-press

Arsenal gikk svært offensivt til verks på Emirates i kveld, og presset PSV fra første spark på ballen.

Etter syv minutter kom den første store muligheten. Kolo Touré kjempet seg rundt Kone på høyrekanten og stormet inn i feltet fra død vinkel, men sleivet skuddet utenfor. Arsenal-backen burde helt klart spilt ut til de ventende medspillerne.

HEVNEN: Alex stiger til vers og setter inn sin andre scoring for dagen - denne gang i riktig mål. Foto: Reuters
HEVNEN: Alex stiger til vers og setter inn sin andre scoring for dagen - denne gang i riktig mål. Foto: Reuters Vis mer

Kvarteret spilt, Adebayor med en enorm sjanse. Spissen ble nesten paff da han mottok ballen mutters alene på fem meter, og klarte ikke å stokke beina.

Arsenal rullet opp angrep etter angrep, og dominerte fullstendig førsteomgangen på Emirates.

Julio Baptista var i glimrende posisjon like innenfor sekstenmeteren etter 25 minutter, men fikk ikke presset volleyen under tverrliggeren.

Samme mann brystet seg også til en brassemulighet ti minutter før pause, men keeper Gomes så ut til å ha kontroll på skuddet som gikk noen meter utenfor.

Selvmål utliknet PSVs forsprang

Det første interessante som skjedde etter pause var at Thierry Henry startet oppvarmingen, og fikk stemningen til å stige ytterligere på hjemmetribunene.

Så etter seks minutter ropte Julio Baptista og Arsenal-fansen på straffe, da PSV-backen Sun la armen rundt halsen på brasilianeren i en duell inne i bortelagets målgård. Begge gikk i bakken, men dommeren nølte ikke med å vinke spillet videre.

Arsenal skrudde opp tempoet voldsomt etter hvert, og etter kvarteret kom endelig utlikningsmålet. Alex hadde spilt en strålende kamp til da, men på innlegget fra Denilson var han uheldig.

Keeper Gomes var fullstendig ute å kjøre, ballen traff Alex i foten, og med 1-0 var lagene var like langt.

Arsenal opprettholdt et enormt press, og Thierry Henry kom inn fem minutter etter scoringen for å gjøre det enda varmere rundt ørene til PSV-forsvarerne. Like etter ble Adebayor spilt fri, men skuddet gikk rett på keeper.

Syndebukken reiste seg

Men til tross for presset levde Arsenal til tider farlig, PSV kom til muligheter, og Farfan ble kanskje snytt for muligheten til å gi PSV et uvurderlig bortemål da han ble lagt i bakken av Denilson tjue minutter før slutt. Kanskje straffe, i det minste indirekte frispark på hjørnet av sekstenmeteren.

Plutselig truet PSV med å score.

Og syv minutter før slutt dukket syndebukken Alex opp for å ta hevn. Et frispark ved cornerflagget ble slått perfekt inn i Arsenal-boksen, og en uslåelig Alex i lufta fikk gjenopprettet æren etter selvmålet. Plutselig ble det stille på Emirates, nå trengte Arsenal to mål for å ta seg videre.

Da ble det stille på Emirates, nå trengte Arsenal to mål for å ta seg videre.

Men lufta gikk ut av hjemmelaget etter scoringen, minuttene gikk, og kampen døde ut.

Dermed tok PSV seg overraskende videre til kvartfinalene, og Arsenals siste mulighet til å vinne noe denne sesongen forsvant.

FORTVILER: Arsene Wenger må innse at Arsenals siste mulighet til å vinne noe denne sesongen forsvant i kveld.