Chelseas kjøpefest fortsetter

Og Didier Drogba kan bli den nye Thierry Henry, tror Chelsea-legende.

Tirsdag kom Dider Drogba til London. Han forlater Marseille til fordel for Jose Mourinhos stjernegalleri på Stamford Bridge, og prislappen er på godt over 300 millioner kroner.

- Det vil bli en klassisk duell mellom Drogba og Henry om hvem som skal bli toppscorer og den mest underholdende spilleren i engelsk eliteserie, sier den tidligere Chelsea-forsvareren Frank Leboeuf til The Sun.

Tidenes dyreste

Leboeuf var en av dem som tidlig så at det var et enormt talent i spissen fra Elfenbenskysten.

- Jeg var skadet og fulgte en kamp fra tribunen. Jeg trodde jeg så Thierry Henry på banen. Han løper som Thierry, har farten hans og spiller med det samme smilet, fortsetter Lebouf til den britiske tabloidavisen.

Drogba ble mandag tidenes dyreste spisskjøp i den engelske eliteserien og samtidig Chelseas dyreste kjøp noensinne. Fra tidligere i sommer har Mateja Kezman, Paulo Ferreira, Arjen Robben og Petr Cech ankommet Stamford Bridge, mens Tiago Mendez nå har passert legesjekken.

Velgjøreren?

Chelseas eier Roman Abramovitsj fortsetter altså sin maktdemonstrasjon i det som egentlig skulle være et vanskelig overgangsmarked for Premier League-klubbene. Men som Arsenals manager Arsene Wenger sier:

- Det finnes ett overgangsmarked for Chelsea, og ett annet for alle oss andre.

Chelseas supportere er naturligvis takknemmelige for det den russiske oljemilliardæren har fått til, men er foreløpig smått avventende med tanke på framtida.

- Ambramovitsj sletta gjelda vår, som var på godt over milliarden, kjøpte ut de andre aksjonærene, og har vel brukt over 150 millioner pund på spillere. Vi er positive, men samtidig realistiske, sier lederen for Chelseas supporterklubb i Norge, Morten Wierød, til Dagbladet.no.

Frykten er naturligvis hva som skjer hvis Abramovitsj skulle finne på å trekke seg ut av klubben. Det har tidligere gått rykter om at milliardæren skulle settes under etterforskning i hjemlandet, blant annet på grunn av skattesnusk.

- Han skal visstnok ha vært i møter med Putin, og ryktene sier at han har fått garanti om at han ikke skal etterforskes så lenge han holder seg unna politikken. Det ligger på det nivået, flirer Wierød.

STJERNE PÅ VEI: Chelseas nyervervelse Didier Drogba er tidenes dyreste spiss i engelsk eliteserie.
SAMMENLIGNER: Frank Lebouef sammenligner Didier Drogba med Thierry Henry. Her fra en kamp mellom de to i 2000.