- Chelseas neste manager får et helvete

Scolari advarer ny sjef mot mektige enkeltspillere.

MEKTIGE MENN: Veteraner som John Terry (t.v.) og Frank Lampard har mye makt i Chelsea. Det fikk Luiz Felipe Scolari erfare gjennom sine sju måneder som sjef.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul Thomas
MEKTIGE MENN: Veteraner som John Terry (t.v.) og Frank Lampard har mye makt i Chelsea. Det fikk Luiz Felipe Scolari erfare gjennom sine sju måneder som sjef.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul ThomasVis mer

(Dagbladet): Det er ingen hemmelighet at det er skjevheter i maktbalansen i Chelsea-garderoben, og at klubbens managere delvis lever på enkeltspilleres nåde.

For tre år siden fikk Luiz Felipe Scolari erfare hvilke mekanismer som settes i sving når lederskikkelsene i spillergruppa mister troen på trenerens prosjekt. Bare sju måneder ut i oppholdet i Vest-London fikk brasilianeren fyken. I går led André Villas-Boas samme skjebne.

Scolari har tidligere snakket ut om sjalusien, stjernenykkene og garderobekranglene som gjorde livet surt på Stamford Bridge. Selv om han aldri har hevdet at det var et spilleropprør som direkte ledet til hans avgang, legger han ikke skjul på at klubbens mektige eier Roman Abramovitsj er mer lydhør overfor sine aldrende stjerner enn overfor manageren.

- Noen ting er kjent, som forholdene til eieren. Han setter forholdet til enkelte spillere foran treneren, sier Scolari, ifølge BBC.

Etterlyser opprydning Uten å nevne navn, uttrykker han sympati for Villas-Boas, som måtte slite med mange av de samme problemene som han selv sto overfor.

- Villas-Boas er en mester, og det vil han fortsette å være. Han var nødt til å erstatte sju-åtte spillere, som burde blitt erstattet allerede da jeg var der, men han feilet, sier Scolari.

Nå advarer han den neste Chelsea-manageren om hvordan det er å jobbe under Roman Abramovitsj. Vedkommende blir den åttende i rekka av dem som har fått prøve seg i løpet av russerens ni år lange regime.

- Det vil bli et helvete for den som måtte erstatte ham (Villas-Boas), sier Scolari, og antyder at det er noe galt med kulturen i Chelsea:

- Det var en merkelig avgjørelse å sparke Villas-Boas, skjønt ikke så merkelig for meg etter det jeg var igjennom. I England er det klubber som Arsenal, der Arsene Wenger har vært i mange år, selv om han bare har vunnet to eller tre seriemesterskap (tre, journ.anm.). Kulturen i Chelsea er veldig annerledes.

Svennis lar seg ikke skremme En som ikke lar seg skremme av Chelsea-jobben, er en mann som ville vært en langt heitere kandidat for noen år siden: Sven-Göran Eriksson.

- Selvfølgelig ville jeg tatt jobben, sier «Svennis» i et intervju med Sky Sports News.

Svensken ble stadig lenket til klubben før José Mourinhos inntreden i 2004, men den tidligere engelske landslagssjefens stjerne har lenge vært dalende.

Eriksson har vært arbeidsledig siden han fikk sparken i Leicester i oktober. Jobbsøknaden han sendte til Leeds i februar ble vurdert av styreformann Ken Bates på lik linje med useriøse henvendelser fra en 11-åring og en som hadde vunnet en turnering på Playstation. Derfor høres det nokså utenkelig ut at det skulle dukke opp et jobbtilbud fra Abramovitsj med det aller første.

FRIR TIL CHELSEA: Sven-Göran Eriksson er på jobbjakt og har meldt sin interesse for Chelsea-jobben. Svensken kommer neppe nærmere Didier Drogba enn det han kom da han var ivoriansk landslagssjef under VM i 2010.Foto: SCANPIX/REUTERS/Yves Herman
FRIR TIL CHELSEA: Sven-Göran Eriksson er på jobbjakt og har meldt sin interesse for Chelsea-jobben. Svensken kommer neppe nærmere Didier Drogba enn det han kom da han var ivoriansk landslagssjef under VM i 2010.Foto: SCANPIX/REUTERS/Yves Herman Vis mer