Chelseas nye sjef ble rasehetset

Av egne fans.

(Dagbladet.no): Chelsea-supporterne sørget fortsatt over tapet av suksessmanager Jose Mourinho.

Aggresjonen mot Chelsea-ledelsen går nå utover klubbens nye trener Avram Grant (52).

Chelsea-styreformann Bruce Buck fortalte i kampprogrammet lørdag at klubben har mottatt rasistiske meldinger. Trener Grant er israeler og hans polske far overlevde Holocoust.

- Vi tar gjerne i mot kontruktive synspunkter. Men vi har fått noen som kan betraktes som rasistiske og antisemittiske, og det må stoppe umiddelbart, sier Buck.

Chelsea-styreformannen antyder at slikt har kommet både per brev, på nettfora, på plakater, og via synging og roping.

- Dette skitner til ryktet for den store majoriteten av Chelsea-fans som selvsagt ikke vil bli knyttet til slike aktiviteter, sier Buck.

Matchen lørdag endte 0-0, slik at Grant forlenget kamprekken på hjemmebane uten tap til 67 kamper. Det var en mager trøst for fansen, som fikk til svar at trøbbelet i klubben startet før Mourinho gikk.

- Jeg ville vært bekymret dersom problemene startet i forrige uke. Men hvis dere husker så skapte vi ikke mange sjanser mot Rosenborg, Blackburn og Aston Villa heller, sier Grant.

Chelseas nye sjef ble rasehetset

Snart står han kanskje uten assistent også.

Ifølge The Guardian i dag ønsker Steve Clarke, assistent under både Mourinho og Grant, å gi seg på Stamford Bridge.

Grant får én opptur i dag, kaptein John Terry kan være tilbake på banen allerede onsdag. 26-åringen brakk kinnbeinet lørdag, og ble operert i går.

Ifølge The Independent ønsker Terry å spille med maske mot Valencia i Champions League om to dager.

GRANT ER IKKE FAVORITTEN: Slik viste Chelsea-fansen hva de synes om sparkingen av Jose Mourinho i går. Styggere meldinger har kommet direkte til Chelsea.
GRANT ER IKKE FAVORITTEN: Slik viste Chelsea-fansen hva de synes om sparkingen av Jose Mourinho i går. Styggere meldinger har kommet direkte til Chelsea. Vis mer
RASEHETSET: Chelsea-styreformann Bruce Buck ber fansen slutte å hetse Avram Grant.
SNILL KLAGE: Ytringene kommer i forskjellig form på Stamford Bridge.