Chelseas stjernegalleri glitret i sesongåpningen

Costa og Fabregas viste seg fram.

GLITRET: Chelseas stjernelag viste hva de var gode for mot Burnley i kveld. Andre Schürrle scoret en kandidat til sesongens mål etter et praktinnlegg fra nysigneringen Cesc Fabregas. Foto: REUTERS/Andrew Yates
GLITRET: Chelseas stjernelag viste hva de var gode for mot Burnley i kveld. Andre Schürrle scoret en kandidat til sesongens mål etter et praktinnlegg fra nysigneringen Cesc Fabregas. Foto: REUTERS/Andrew YatesVis mer

• Burnley - Chelsea 1-3 (1-3)

(Dagbladet): Det var på forhånd antatt at Chelseas stjernegalleri ville regelrett kjøre over nyopprykkede Burnley.

Om ikke fullstendig, så iallfall langt på vei. For Chelsea - med nysigneringene i fokus - glitret til tider på fotballbanen i sin ligaåpning.

Diego Costa åpnet det hele med en scoring, og på målet etter var Cesc Fabregas framme med silkefoten på et klasseinnlegg.

- Du ønsker alltid å gjøre det bra. Vi har et talentfullt ungt lag. Så langt, så bra. Vi ville vinne, og det gjorde vi. Jeg er veldig glad. De gjorde det enkelt for meg. Jeg følte meg komfortabel. Jeg forventer et godt år her, sier Cesc Fabregas i et intervju vist på TV2.

- Jeg er helt enig i at Cesc Fabregas var kampens spiller. Han kontrollerte tempoet i kampen og var ansvarlig i den beste fasen i spillet. Diego var veldig viktig, han scoret vårt første mål. Det er viktig, sier Jose Mourinho ifølge BBC.

Sjokkåpning Men det måtte tydeligvis en scoring til for at Chelsea-laget skulle våkne.

Burnley tok en sjokkledelse etter et snaut kvarters spill. Ballen ble lagt fra dødlinja og ut til Scott Arfield, som med et perfekt mottak og et knallskudd satte ballen i mål bak Thibaut Courtois.

Tre minutter senere scoret imidlertid Diego Costa - og fra der var det ingen tvil.

Først et skudd i stolpen, før Diego Costa er var på returen og måkte ballen i mål. Tre minutter senere scoret Andre Schürrle et mål som gjorde TV2s fotballeksperter nærmest ekstatiske.

- Årets mål? - Vi kan ha sett sesongens mål i første serierunde, konkluderte de i studio.

Cesc Fabregas la et vakkert innlegg til Schürrle som stormet fram og fikk en tå på ballen. Den gikk over keeper og i mål. Et vakkert innlegg og en veldig god avslutning.

Branislav Ivanovic la på til 3-1 før pause etter et hjørnespark slått av Cesc Fabregas - som noterte seg dagens andre målgivende pasning.

Chelsea senket tempoet i andre omgang, og Burnley kom til noen brukbare sjanser. Det kunne imidlertid ikke hindre at Chelsea kunne dra hjem med en komfortabel 3-1-seier.