STORKAMP: Manchester United-manager Alex Ferguson får en kos av maskoten Fred the Red etter en seier i ligaen. I dag får han håpe maskoten bringer lykke om de skal slå Chelsea borte i omkampen i FA-cupen. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB Scanpix
STORKAMP: Manchester United-manager Alex Ferguson får en kos av maskoten Fred the Red etter en seier i ligaen. I dag får han håpe maskoten bringer lykke om de skal slå Chelsea borte i omkampen i FA-cupen. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB ScanpixVis mer

- Chelseas suksess i FA-cupen skyldes enkel motstand

Ferguson erter før storkampen.

• Følg kampen i vårt livesenter.

Chelsea har vunnet FA-cupen fire ganger de seks siste årene, mens Manchester United må helt tilbake til 2004 for å finne siste pokal i verdens eldste fotballcup.

United-bossen er derimot ikke voldsomt imponert over Chelseas dominans i turneringen de siste årene.

Han mener London-klubben har over tid har hatt flaks med trekningene i de tidlige rundene av cupen.

- Chelsea har ikke hatt én vanskelig kamp i de tidlige rundene, utbasunerer Sir Alex Ferguson i The Telegraph før dagens omkamp i FA-cupen på Stamford Bridge.

2-2 sist Lagene spilte 2-2 på På Trafford i den første kampen - etter at United ledet 2-0, men i ettertid likevel kan se seg fornøyd med at oppgjøret endte uavgjort.

Chelsea presset voldsomt på for et seiersmål, og de var bare en magisk redning av fra United-keeper David de Gea å overliste de røde på eget gress.

Hilser de? Et av de store og spennende spørsmålene før kampen er nok likevel om Chelsea-sjef Rafael Benitez og Ferguson vil ta hverandre i hånda før eller etter kampen, etter å ha vært i tottene på hverandre den siste tida.

Da nektet tilsynelatende Ferguson å ta Benitez i hånda etter kampen.

Uten Rooney United-sjefen sparte en del spillere i 1-0 seieren mot Sunderland sist, blant annet Wayne Rooney. Det ble spekulert i at han ble spart til dagens FA-cup-kamp, men nå er det kjent at han ikke spiller mot Chelsea i dag heller.

Rooney skal, ifølge Ferguson, ha pådratt seg en  lyskestrekk under landslagsoppholdet.

På topp for United i dag starter da Danny Welbeck og Javier Hernandez.

Robin van Persie er altså heller ikke i startelleveren. Nederlenderen er på benken fra start.

NB! Vinneren av dagens omkamp i FA-cupens kvartfinale møter Manchester City i semifinalen 14. april.