Chelseas superspiss bøtter inn mål, men bærer samtidig på en hemmelighet

Mourinho avslører.

SLITER MED MUSKULATUREN: Diego Costa har herjer ukentlig med Premier League-forsvarere, men mellom kampene klarer spissen nesten ikke å trene. Mot Philippe Senderos og Alan Huttons Aston Villa ble det en ny scoring i går.  Foto: CARL COURT / AFP PHOTO / SCANPIX
SLITER MED MUSKULATUREN: Diego Costa har herjer ukentlig med Premier League-forsvarere, men mellom kampene klarer spissen nesten ikke å trene. Mot Philippe Senderos og Alan Huttons Aston Villa ble det en ny scoring i går. Foto: CARL COURT / AFP PHOTO / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Diego Costa (25) har scoret åtte mål på seks seriekamper for Chelsea etter overgangen fra Atlético Madrid i sommer.

Etter 3-0-seieren over Aston Villa i går røpet imidlertid José Mourinho at Premier Leagues toppscorer så å si ikke kan trene mellom kampene.

- Han gjør nesten ingenting. Han bare hviler og restituerer de anspente musklene han får hver gang han blir sliten.

- Ikke på topp Det er ingen hemmelighet at Costa har slitt med hamstringmuskulaturen på baksiden av låret over lang tid. I Champions League-finalen mot Real Madrid i mai måtte den brasiliansk-fødte spanjolen forlate banen tidlig i første omgang på grunn av det vedvarende problemet.

Det har også blitt rapportert at Costa har hatt trøbbel etter at han ankom London. Angriperen har likevel stilt til start i samtlige Premier League-kamper og levert en rekke strålende prestasjoner.

- Han kan ikke spille opp mot sitt beste, men å score mål gjør godt for selvtilliten hans. Spesielt for en spiller som ikke trener som han skal, siden vi beskytter ham, sier Mourinho om mannen som har fått tilnavnet «Udyret».

- Avhengig av hvile Nå håper den portugisiske manageren at Costa får hvile mens resten av det spanske landslaget samles til EM-kvalikkamper neste måned. Verken Mourinho eller andre i Chelsea vil imidlertid ytre noe formelt ønske om det overfor Spania, skriver Daily Mail.

- Hvis han heller blir her og restituerer, får behandling og styrker muskelen og området rundt den, har han en perfekt mulighet til å prestere på topp for både Chelsea og landslaget.

- Hvis ikke han får en slik periode vil han alltid spille en kamp for så å slite med å rekke den neste, sier Mourinho, som frykter at Costa kan pådra seg en langvarig strekkskade.

- Ikke noe å si TV 2-ekspert Petter Myhre har tatt i bruk mange superlativer for å beskrive Costas sesongstart så langt. Den tidligere Vålerenga- og Strømmen-treneren tror ikke det vil få noen umiddelbare konsekvenser at angriperen ikke klarer å trene som normalt.

- På kort sikt tror jeg ikke det har noe si. Det har med at det knapt nok er tid til treninger for de andre spillerne heller, så lenge de har tre kamper i uken, sier Myhre til Dagbladet.

Hvis Costa må holde seg unna fellesøktene over lang tid kan det derimot by på større utfordringer.

- Da vil det kunne gå utover fotballformen; «timingen» i pasningspillet og i avslutningsøyeblikket. Hvis han ikke får terpet på det i treningssammenheng, kan det gjøre at han ikke føler seg så trygg når han kommer i de situasjonene i kamp.

Costa-skryt Myhre benytter samtidig anledningen til å igjen rose Costa for prestasjonene i Chelsea-drakten. I går scoret 25-åringen på ny da London-laget gjorde kort prosess med Aston Villa på Stamford Bridge.

- Costa har hatt en fantastisk start. Jeg har hele tiden sagt at de siste brikkene falt på plass for Chelsea da de fikk inn Costa og (Cesc) Fabregas, sier Myhre.

- Men hva skjer hvis Costa skader seg?

- Det vil påvirke Chelsea som det gjør med alle andre lag som mister toppscoreren sin. Se på Liverpool uten Luis Suárez, for eksempel, og Manchester United uten Robin van Persie forrige sesong.

- Det blir mye vanskeligere å vinne fotballkamper. Det er masse eksempler på at når man mister storscoreren sin så blir det en mental greie. Samtidig vet man at disse klubbene har så mange dyktige spillere at det alltid er gode muligheter til å score mål.