EN LITEN GIGANT: Willian har satt Eden Hazard i skyggen denne sesongen. Foto: Scanpix
EN LITEN GIGANT: Willian har satt Eden Hazard i skyggen denne sesongen. Foto: ScanpixVis mer

Chelseas superstjerne kan havne i midten av betent konflikt: - Jeg har ikke lyst til det

Willian kan miste Premier League-starten. Diskusjoner pågår mellom London-klubben og Brasil.

(FourFourTwo): Chelseas Willian reflekterer over det som har vært en sjokkerende sesong for klubben, men et imponerende år for ham selv. Chelsea har ikke hatt mye å glede seg over, selv om Tottenham jo spolerte sjansen til å ta tittelen.

Det er likevel en spiller som vandrer rundt på treningsfeltet Cobham som ikke trenger å skjemmes over det han har prestert. Spør hvem som helst: Det er ingen tvil om at Willian har detronisert Eden Hazard som Chelseas beste spiller denne sesongen.

- Føttene hans fungerer akkurat som hender, sa manager Guus Hiddink i februar.

Har høye standarder Willian var Chelseas klart beste spiller under José Mourinho før portugiseren fikk sparken i desember, og selv om lagkameratene har løftet seg etter at Hiddink tok over, har Willian forblitt den mest stabile av dem. Han har scoret 11 ganger og notert seg for 10 målgivende pasninger, inkludert fire på frispark.

Likevel er ikke Willian fornøyd.

- Det eneste jeg vil, er å glemme denne sesongen, forteller Willian til FourFourTwo.

- Jeg må innrømme at det ikke har vært enkelt. Vi startet dårlig og endte opp med å betale prisen for det i Premier League. Vi forsøkte å hente oss inn, men vi klarte det ikke. Nå tenker vi allerede på neste sesong.

Mistet garderoben Chelsea raknet under Mourinho. Da «The special one» ble sparket, lå laget bare ett poeng over nedrykksstreken. Etter avskjeden hans sa teknisk direktør Michael Emenalo at et ufiksbart brudd hadde oppstått mellom manageren og lagets stjerner, noe som tvang klubbledelsen til å agere.

Willian tror på sin side at lagkameratene hans uansett ville ha gjenfunnet formen, selv om de tapte ni av seriens 16 første kamper.

- Jeg tror ikke det bare er Mourinhos feil. Jeg har hørt at det har blitt snakket om atmosfæren i laget, men alle trenere har forskjellige måter å jobbe på i garderoben. Noen spillere aksepterer det, andre ikke. Det varierer fra person til person. Det er normalt. Jeg er sikker på at han ikke var hovedansvarlig for vår dårlige start etter som vi kom fra en fantastisk sesong under ham hvor vi vant Premier League og ligacupen, mener Willian.

- Når resultatene ikke kommer, bør alle ta ansvar. Vi vil aldri gi Mourinho all skyld. Det skyldes ikke bare at det er han, vi ville aldri gjort det med noen trener.

Leicester fortjente tittelen Willian var samtidig ikke overrasket over at Leicester vant Premier League. Og han tror at Chelsea kan ta lærdom fra det til neste sesong.

- Fotball er fotball, sier han.

- Det viser at penger alene ikke vinner deg kamper. At Leicester ble mestere er åpenbart en overraskelse for mange, men de fortjente det.

Den 27 år gamle midtbanespilleren ble fanget på kamera mens han gestikulerte til Tottenham-fansen i 2-2-kampen på Stamford Bridge, pekende på Premier League-merket på drakten sin etter en slåsskamp på banen, etter at Chelsea knuste drømmen deres.

Han ler av det nå, men forsikrer om at han ikke følte noe ekstra glede over å frata rivalen muligheten til å vinne Premier League. Brasilianeren forteller at han i stedet bekymret seg over at det kunne skje noe mer alvorlig i det ampre oppgjøret.

- Vi ønsker alltid å vinne. Vi tenkte ikke over hvem som kunne løfte tittelen. Derbyet er veldig viktig for oss. Jeg syns det var herlig, og vi kan ikke klage på resultatet etter å ha ligget under 2-0.

- Tottenham har mye kvalitet. De har hatt en glimrende sesong. Men de overdrev litt i enkelte taklinger, slik at kampen ble som den ble, med alle i tottene på hverandre.

Plikten kaller Willian ønsker å gjenskape prestasjonene sine i Chelsea-trøya med Brasil under Copa America neste måned. Den femdobbelte verdensmesteren opplever et av laget største kriser og må blant annet takle fraværet til Neymar, men Willian har vært inkludert i samtlige av Dungas landslagstropper etter at treneren gjorde comeback i 2014, ble utropt til fansens favoritt i 2015 og kan fort være mannen som redder Dungas jobb.

- Jeg syns han gjør en god jobb. Vi må gi ham tillit. Hvis du ser på resultatene hans, har han langt flere seirer enn tap. Å bli eliminert fra en turnering, noe som skjedde i VM og Copa America sist, vil alltid skape overskrifter, men han har gode tall å vise til og fortjener litt skryt, sier Willian.

I tillegg til Copa America, er det en mulighet for at han også blir innkalt til OL i august. Det vil i tilfelle føre til at han mister starten på neste Premier League-sesong. Dunga har allerede pratet med Chelseas påtroppende trener, Antonio Conte, om det. Klubben er ikke nødt til å frigi spillerne for lekene i Rio de Janeiro siden arrangementet ikke er i FIFA-regi, men brasilianeren uroer seg ikke av den grunn.

- Det vil ikke være første gang en spiller deltar i både Copa America og OL, men jeg stresser ikke med det. Klubben er nødt til å gi hver spiller tre uker ferie uansett, forklarer han.

- Som jeg allerede har sagt, så er det en avgjørelse som må tas av Chelsea og det brasilianske fotballforbundet. Jeg har ikke lyst til å ende opp i midten av en konflikt mellom dem, forteller Willian.

Vel vitende om at det allerede har vært nok dramatikk på Stamford Bridge denne sesongen.

Lik Dagbladet Fourfourtwo på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.