Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelski overbeviste

Setter Arsenal under press.

Chelsea banket London-kollega Charlton 4-0 på The Valley. Dermed tok Chelsea sin 11. seier av 15 mulige og står med 36 poeng.

Arsenal er fem poeng etter José Mourinhos mannskap foran søndagens storkamp mot John Arne Riise og Liverpool på Anfield. Da bør «Gunners» vinne for å holde tritt med pengesterke Chelsea eller «Chelski» som mange velger å kalle klubben etter oljemilliardær Roman Abramovitsj' inntreden.

- Vi startet 2. omgang på en fantastisk fin måte. Vi hadde full kontroll på kampen. Hadde jeg latt de tre spissene som startet få spille hele kampen, kunne vi ha vunnet enda klarere. Spissene var fantastiske i dag, sa Mourinho til Sky Sports.

Kampene står i kø for Chelsea, som tirsdag skal ut i ligacupens kvartfinale mot Fulham.

- Som manager er jeg nødt til å ta hensyn til de ulike turneringene vi er med i. Da vi scoret det tredje målet, begynte jeg å tenke på Fulham-kampen, sa den tidligere Porto-treneren som har fått en drømmestart på balløya.

Kort prosess

Chelsea-keeper Petr Cech måtte tidlig i aksjon, men det var den irske vingen Damien Duff som ga bortelaget Chelsea ledelsen etter bare fire minutter. Det var tydelig at de blå var innstilt på å revansjere 2-2-kampen mot Bolton sist helg.

Tidlig i 2. omgang ble kampen avgjort etter to mål av forsvarsspilleren John Terry. Nå var Alan Curbishleys Charlton-lag sjanseløst.

Islandske Eidur Gudjohnsen satte inn Chelseas fjerde mål, og seieren bare beviser hvor langt Chelsea har nådd under Mourinho. Forrige sesong tapte forresten Chelsea, da ledet av Claudio Ranieri, 2-4 borte mot Charlton.

Kanskje med tanke på det som skjedde den gang, valgte Mourinho å spille med de sju stjernene han sparte i mesterligamøtet med Paris Saint-Germain i midtuken. Eneste overraskelse var at Didier Drogba åpnet på benken, selv om han er frisk igjen. Drogba kom etter hvert inn for Gudjohnsen.

Holder tett

Ikke bare har Chelsea begynt å imponere offensivt. Målforskjellen på 27-6 viser at forsvaret er bunnsolid.

I tillegg til storkampen mellom Liverpool og Arsenal,, skal Ronny Johnsens Newcastle i aksjon mot høytflygende Everton på St. James' Park søndag.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media