Chicago Blackhawks til finalen etter overtidsdrama

- Det kommer til å bli heftig.

VILL FEIRING: Slik feiret Chicago Blackhawks-spillerne etter å ha sikret avansement til Stanley Cup-finalen i natt. Foto: REUTERS / Jim Young / NTB Scanpix
VILL FEIRING: Slik feiret Chicago Blackhawks-spillerne etter å ha sikret avansement til Stanley Cup-finalen i natt. Foto: REUTERS / Jim Young / NTB ScanpixVis mer

I annen overtidsperiode fullførte Patrick Kane sitt hattrick og sendte Chicago Blackhawks til NHL-finale på bekostning av tittelholder Los Angeles Kings.

Gårsdagens 4-3-seier betydde at Blackhawks vant 4-1 i kamper i best av 7-serien. Kane var meget sentral da finalebilletten mot Boston Bruins ble sikret.

- Jeg visste at sjansen kom straks Johnny (Jonathan Toews) plukket opp pucken. Han ga meg en flott pasning, og jeg prøvde bare å sende den videre så raskt som mulig, sa han om vinnermålet.

Slo tilbake
Han så ut til å bli matchvinner med 3-2-scoringen fire minutter før full tid, men LA Kings satte en støkk i hjemmepublikummet da Mike Richards fant nettet med ti sekunder igjen på kampuret.

Kane mente Blackhawks slet med å gjenvinne kontrollen etter den seine utlikningen.

- Det var så emosjonelt. Du begynner å tenke på hvor nær du var finalen, og det rystet oss i den første overtidsperioden.

- Da var det Kings som hadde trykket. Men at vi klarte å henge med og til slutt vinne kampen, er bare enormt. Det var helt klart deilig å avgjøre det, sa hattrickhelten.

Klar for Bruins
I første finalekamp onsdag venter Bruins, som banket Pittsburgh Penguins i fire strake kamper i den østre avdelingen. Andrew Shaw sa at Blackhawks skal smake litt på seieren, men at tankene allerede er i finalen.

- Vi har en stor serie foran oss med et flott lag. Guttene vil ta med seg intensiteten og energien fra kveldens kamp, og det kommer til å bli heftig, mente 21-åringen.

Chicago-klubben fikk en knallstart med to scoringer de første seks minuttene lørdag. Kings slo tilbake to ganger, men til slutt var det Kane, Shaw og lagkameratene som kunne juble for finaleplass.

(NTB)