- Chicharito beholder plassen på laget

Ferguson utfordrer Rooney.

DEN LILLE ERTEN BØNNHØRT: Chicharito kneler i bønn mens Wayne Rooney retter på utstyret foran avspark mot Rangers i september. Nå har meksikaneren storspilt i Rooneys fravær, og Alex Ferguson sier Rooney ikke kan spasere direkte inn på laget. Foto: Darren Staples, Reuters/Scanpix
DEN LILLE ERTEN BØNNHØRT: Chicharito kneler i bønn mens Wayne Rooney retter på utstyret foran avspark mot Rangers i september. Nå har meksikaneren storspilt i Rooneys fravær, og Alex Ferguson sier Rooney ikke kan spasere direkte inn på laget. Foto: Darren Staples, Reuters/ScanpixVis mer

|||
• Følg og diskuter Premier League i vårt fotballstudio fra klokka 16.

(Dagbladet): Javier «Chicharito» Hernandez har glitret i United-drakta mens Wayne Rooney har hvilt privatlivet og en kanskje skadd ankel i Dubai.

Nå sier manager Alex Ferguson i klartekst at det slett ikke er noen selvfølge at meksikaneren må vike plassen når Rooney før eller seinere er spilleklar igjen.

- Det blir vanskelig å sette ham ut. Jeg antyder ikke engang at han kommer til å bli satt ut. Han beholder plassen på laget fordi han fortjener å beholde plassen på laget, sier Ferguson ifølge The Guardian og flere andre engelske aviser.

Chicharito avgjorde både mot Stoke i ligaen i helga og som innbytter mot Wolves i ligacupen på tirsdag. Og mens Hernandez får skryt av sjefen, kunngjorde Ferguson i går at Rooney neppe er tilbake til byderbyet mot City om halvannen uke.

- Jeg tror det kan ta lengre tid, sa Sir Alex da han ble spurt om Rooney ville være tilbake i spill til tidligere anslått tid.

Samtidig fortalte han at Rooney ikke har fått noen behandling, bare hvile mens han har vært på ferie med kona i Dubai. Hvordan Ferguson da plutselig har funnet ut at Rooney trenger lenger fotballfri, er det jo bare å spekulere fritt i.

Normal situasjon Men det kan vel tenkes at Ferguson mener kampen mot City ikke er rett anledning for å starte gjenoppbyggingen av superspissen Wayne Rooney.

Da det stormet som verst rundt Rooneys mulige United-exit var det nettopp den rapporterte interessen fra byrivalen som satte de ekstra sterke følelsene i sving i Manchester.

Ferguson mener imidlertid det hele var en ganske normal situasjon i hans bransje. Den fikk bare litt mer oppmerksomhet.

- Det har vært mange vanskelige saker i denne klubben opp gjennom årene. Du kan si at dette var en stor sak, men bare på den måten at det var en toppspiller. Mange spillere kommer opp i en situasjon med kontraktene sine. Forskjellen er at de normalt blir ordnet veldig stille og ubemerket.

Mer Chicharito-skryt Selv om Ferguson sier han har satt en strek over alt som skjedde mens det kokte som verst rundt Rooney, er det lett å tolke rosen av Chicharito som en betydelig påminnelse til Rooney om at han ikke er uunnværlig - selv om den nye ukelønna hans tyder på det.

Her er mer skryt til den meksikanske 22-åringen som altså spiller spiss mot Tottenham klokka 18.30 i kveld:

- Han trives her, han har med seg familien, han snakker språket, han har vilje, han trener godt, han er mottakelig for instruksjon, han tar godt vare på seg selv, han har gode gener.

Ikke alle disse punktene kan sies å gjelde Wayne Rooney.

- Hernandez' vinnermål på tirsdag viste at han er en veldig god avslutter. Alt er i hans favør, sier Ferguson.

• Følg og diskuter Premier League i vårt fotballstudio fra klokka 16.