Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chicharito ble Uniteds frelser igjen

Reddet seieren etter desperat jakt på vinnermål.

ET STEG NÆRMERE LIGAGULLET: Med sitt tolvte ligamål for sesongen sendte Javier Hernandez United et solid steg nærmere ligatittel nummer 19. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
ET STEG NÆRMERE LIGAGULLET: Med sitt tolvte ligamål for sesongen sendte Javier Hernandez United et solid steg nærmere ligatittel nummer 19. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Manchester United - Everton 1-0

(Dagbladet): Javier Hernandez har vært en mann for de avgjørende øyeblikkene i sin debutsesong for Manchester United.

I løpet av våren har han skjøvet Dimitar Berbatov ut i kulda og blitt Wayne Rooneys foretrukne makker - og det ser ikke ut som han vil miste plassen sin med det første.

I dag reddet han United igjen, da de var i ferd med å invitere Chelsea og Arsenal ytterligere inn i kampen om ligagullet.

Bare sju minutter gjensto av ordinær tid da Antonio Valencia dro seg fri på høyrekanten og lempet ballen inn mot bakre stolpe. Der raget den 1,75 meter høye meksikaneren - som har en spenst de fleste kan misunne ham - høyt over bakken og stanget inn 1-0 fra kloss hold.

- Hele sesongen hans har vært en eventyrhistorie. Jeg og Uwe (Rösler) snakket om ham rundt frokostbordet, om hvor god og smart han er. Vi fikk bevis for det i dag, sier Morten Langli i TV 2s Premier League-studio.

Lettelsen på Old Trafford var enorm etter ledermålet, og man så på feiringen til både United-spillerne og sir Alex Ferguson at dette var en scoring av ekstremt høy verdi.

Det var også en etterlengtet fulltreffer, etter at to målløse kamper på rappen var i ferd med å bli til en tredje.

- Vi bare fortsatte å kjøre på. Vi spilte virkelig bra fotball og kunne ledet til pause. I velkjent stil holdt vi alle på kanten av setet til slutten, men vi klarte det, sier sir Alex Ferguson.

Som selvsagt hadde noen ekstra godord på lur til en 22-åring fra Mexico.

- Vi tenkte det ville ta et år for ham å tilpasse seg klubben og engelsk fotball, og bli sterkere. Men han har allerede gjort de tingene. Han kommer på trening klokka ni hver dag, og han er den siste til å dra derfra. Gutten er veldig dedikert.

Foto:  REUTERS/Darren Staples
Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

De første 45 minuttene handlet om et United-lag som trykket på for scoring, og et Everton-lag som forsvarte seg etter beste evne.

Chicharito var innblandet i det meste rødtrøyene skapte, men gikk like mye i veien for eget lag som han skapte trøbbel for gjestene.

Etter 37 minutter viste Antonio Valencia fram overlegen hurtighet og fysikk i duellen med Leighton Baines, før han trillet ballen bort til Nani, som fikk en gedigen sjanse fra 10 meter.

Portugiseren skjøt i motsatt hjørne av der Tim Howard kastet seg,  men halvannen meter fra mål satt Hernandez på rumpa og blokkerte et mulig ledermål. Om meksikaneren bare hadde trukket til seg foten ville ballen passert ham, men i så fall kunne kanskje Phil Jagielka rensket unna på streken.

Hernandez burde også scoret selv da Wayne Rooney prosjektil av en pasning nådde ham på 10 meter, men skuddet ble satt rett i fanget på Howard.

Med andre ord hadde han litt å revansjere etter pause. Ekte måljegere lar seg gjerne ikke affisere av noen misbrukte sjanser, og det gjorde heller ikke Hernandez.

Det meste av 2. omgangen var et stormløp fra United mot Everton-målet, og i lange perioder var det reine power play-spillet rundt gjestenes 16-meter.

Det tok en stund før de rullet opp helt store sjansene, men det siste kvarteret måtte Tim Howard ut i full strekk flere ganger.  Sylvain Distin satte ballen i egen stolpe under press fra innbytter Michael Owen, og Hernandez hadde en heading Howard såvidt fikk slått over.

Etter 83 minutter fikk United betalt.

Old Trafford eksploderte, i visshet om at United nå vil lede Premier League med minst seks poeng etter helga med fire kamper igjen å spille.

Foto:  (AP Photo/Jon Super)
Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media