NY TRIO: Javier Hernandez (nummer to fra venstre) sammen med Bébé, Chris Smalling og manager Alex Ferguson. Hernandez forteller at han spiller for en av sine favorittklubber i Manchester United-drakt.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
NY TRIO: Javier Hernandez (nummer to fra venstre) sammen med Bébé, Chris Smalling og manager Alex Ferguson. Hernandez forteller at han spiller for en av sine favorittklubber i Manchester United-drakt.Foto: SCANPIX/AP/Tim HalesVis mer

Chicharito drømte om å bli som Solskjær

Nå lever han drømmen.

||| (Dagbladet): Javier «Chicharito» Hernandez framstår som Manchester Uniteds største kjøp denne sommeren (med all respekt for Chris Smalling og hjemløs-VM-stjerne Bébé), og meksikaneren har vist lovende takter i sine første kamper for klubben.

For Hernandez selv var det en drøm som gikk i oppfyllelse da han dro på seg den røde drakta.

- Jeg lever drømmen jeg hadde som 10-åring, da jeg elsket dette laget og disse spillerne, som Giggs og Scholes, sier spissen til klubbens hjemmesider, og legger til at en nordmann var et av hans største forbilder.

- Alle spillerne i United var helter for meg, fra Cantona til Ronaldo. Jeg likte veldig godt Ole Gunnar Solskjær også, og ville bli som dem, sier Hernandez.

Flere har sett likheten mellom meksikaneren og Solskjær, men nordmannen har på sin side sagt at Hernandez minner ham mest om Diego Forlan.

Viktig VM
22-åringen ble presentert sammen med nevnte Smalling og Bébé i går, på en pressekonferanse der manager Alex Ferguson gjorde det klart at satsning på unggutter fortsatt er resepten i Manchester United.

Mange har betegnet det som en genistrek å signere Chicharito før VM, der spissen imponerte for Mexico, og trolig økte markedsverdien sin i løpet av noen uker.

- VM var viktig for meg. All erfaring jeg har fått med meg i min korte karriere har vært viktig. VM var stort for familien min også, ettersom både faren min og bestefaren min har spilt i VM. Det var en drøm for alle, sier han.

Nå regner han med å kjempe hardt for å dytte Dimitar Berbatov eller en annen av spissrivalene ut av laget.

- I fotball vet du at du får konkurranse om plassene. Du har det når du spiller for reservene og er ung, det er alltid bare plass til elleve spillere. For meg handler det bare om å lære og vokse og gjøre mitt beste for laget, sier Hernandez.

Vil bli som Ronaldo
Også det 20 år gamle sjokk-kjøpet Bébé ble presentert i går ettermiddag, og også han mener en drøm har gått i oppfyllelse med Manchester United-kontrakt.

Som portugiser ønsker han nå å kopiere landsmennenes suksess for klubben.

- Veldig store navn som Cristiano Ronaldo har spilt her, og han er en veldig stor spiller nå. Nani og Anderson er her fortsatt. Jeg ønsker å bli som dem, og vil jobbe hardt for å bli en spiller med toppkvalitet, sier Bébé, som allerede har en vel omskrevet bakgrunn.

Manchester United møter Fulham borte førstkommende søndag.

FORBILDE: Ole Gunnar Solskjær.Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
FORBILDE: Ole Gunnar Solskjær.Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer