FLERDOBLER LØNNA: Javier Hernandez ble en suksess allerede i sin første sesong i England, og har nå fått en kontrakt som gjenspeiler dette. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
FLERDOBLER LØNNA: Javier Hernandez ble en suksess allerede i sin første sesong i England, og har nå fått en kontrakt som gjenspeiler dette. Foto: Jon Super, AP/ScanpixVis mer

Chicharito får solid lønnsøkning i United

Skrev ny kontrakt til 2016.

(Dagbladet): Den første sesongen i Premier League ble en suksess for Javer Hernández, også kjent som Chicharito.

Nå belønnes meksikaneren med en real lønnsøkning, og har derfor skrevet under på å bli i klubben fram til 2016.

- Vi har reforhandlet Javiers kontrakt, og han er nå forpliktet til Manchester United i fem nye år, sier agenten Eduardo Hernández ifølge The Guardian.

- Tredobler lønna Chicharito var bare 22 år da han kom fra Guadalajara i fjor sommer, og det var selvsagt ingen garanti for at han ville lykkes så godt som han har gjort. Det gjenspeilet også den opprinnelige kontrakten, forteller agenten.

- Den første kontrakten var god for Manchester og for Javier, fordi den tillot begge parter å se om de passet sammen, og om han kunne oppnå det som var ventet av ham. Begge sider har levd opp til forventningene, og United var glade for å belønne Javier etter hans meget gode prestasjoner sist sesong.

Chicharito vil ifølge Daily Mail tjene omkring 80 000 pund (ca. 710 000 kroner) i uka. Det skal være en tredobling av startlønna hans på 25 000 pund, og fører ham opp i det øvre lønnssjiktet i Manchester United.

- Alle er fornøyde - Jeg vil ikke prate om beløp, men det er en femårskontrakt. Det er en fast lønn med bonuser basert på lagets suksess i forskjellige turneringer. Javier tjente ikke dårlig med den opprinnelige avtalen, men det var hans første kontrakt, og med all respekt - ikke sammenliknbar med sånne som Wayne Rooney og Nani. Men nå kan jeg si at kontrakten akkurat er underskrevet, og alle er fornøyde, sier agent-Hernández.

Rykter har knyttet Chicharito til Real Madrid, men nå som en ny og forbedret kontrakt er undertegnet, kan agenten trygt avkrefte disse.

- Det var aldri sannsynlig at Javier skulle bort. Forhandlingene begynte en tid tilbake, og United kom med et veldig godt tilbud. Jeg har ikke annet enn lovord for hvordan de har belønnet Javiers prestasjoner, sier Eduardo Hernández.

Kontraktsforlengelsen er i skrivende stund ikke omtalt på klubbens nettside.