Chicharito holdt på å gi seg i 2009

Måtte overtales av «Erten senior» etter to års måltørke.

MÅTTE OVERTALES: Javier Hernandez slet med motivasjonen etter to vanskelige år i Mexico, men pappa og bestefar oppmuntret angriperen til å satse videre. Nå er han i ferd med å lykkes i Manchester United.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
MÅTTE OVERTALES: Javier Hernandez slet med motivasjonen etter to vanskelige år i Mexico, men pappa og bestefar oppmuntret angriperen til å satse videre. Nå er han i ferd med å lykkes i Manchester United.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

||| (Dagbladet): Javier «Chicharito» Hernandez Balcazar er i ferd med å bli en hit på Old Trafford, etter å ha gledet fansen med scoringer både mot Stoke i helga og Wolverhampton i midtuka.

Men spissen kunne vært tapt for Manchester United dersom han ikke han hadde blitt overtalt til å fortsette som fotballspiller, forteller pappa Javier senior i et intervju med tabloidavisa The Sun.

Tidlig i 2009 hadde Chicharito gått nesten to år uten scoring for Guadalajara (Chivas), og hadde mistet plassen på laget. Han spilte andredivisjonsfotball og vurderte seriøst om han skulle fokusere på studiene i stedet for å satse videre.

- Han tvilte på at han var i stand til å spille i toppdivisjonen, sier Javier Hernandez senior.

- Vi ba ham om å være tålmodig, men som unggutt var han ikke det, sier faren.

Fotballfamilie
Både Hernandez senior og hans svigerfar, Tomas Balcazar, har spilt VM-fotball for det meksikanske landslaget. Det var Hernandez sr som opprinnelig ble kalt «El Chicharo», erten, på grunn av sine grønne øyne.

Dermed ble den lille erten, «Chicharito», et naturlig kallenavn på Javier junior.

Heldigvis for Manchester United klarte far og bestefar å overtale Chicharito til å fortsette med fotballen. Samme år ble han toppscorer for Chivas, et drøyt år senere storspilte 22-åringen i VM i Sør-Afrika, som den tredje mannen i familien.

Noen måneder senere scoret han sitt første mål i United-drakt.

Forandret seg som 15-åring
Bestefar Tomas forteller at han ble tatt fullstendig på senga da barnebarnet signerte kontrakt med Alex Ferguson.

- De lurte oss. Javier og Javier senior sa de skulle på ferie til Atlanta. Neste dag ringte telefonen og de sa: Slå på TV så får du se noe viktig. Det første jeg så var ansiktet til gutten. Så så jeg Manchester United-emblemet. Det var ikke til å tro, sier 79-åringen.

I hjembyen Guadalajara følges Chicharitos United-karriere tett, og tusener av fans møtte opp for å se ham trene da de røde besøkte Mexico i juni.

«Du forlot oss som en helt, kom tilbake som legende» står det å lese på et banner som henger utenfor byens Nike-butikk.

- Jeg hadde aldri trodd at han skulle lykkes som proff. Men så modnet han, og som 15-åring så vi en forandring. Da målet hans endelig ble å spille som profesjonell, støttet vi ham fullt ut, sier pappa Javier Hernandez.

HELT HJEMME: Chicharito spilte en omgang for Chivas og en omgang for Manchester United da lagene møttes i oppvisningskamp for å åpne det nye stadionet i Guadalajara i juli.Foto: SCANPIX/AFP/Hector GUERRERO
HELT HJEMME: Chicharito spilte en omgang for Chivas og en omgang for Manchester United da lagene møttes i oppvisningskamp for å åpne det nye stadionet i Guadalajara i juli.Foto: SCANPIX/AFP/Hector GUERRERO Vis mer