TRIVES PÅ MERSEYSIDE: Javier Hernandez (t.v.)  scoret sitt tredje mål på like mange kamper i Liverpool. Fra før hadde han to nettkjenninger på Anfield.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
TRIVES PÅ MERSEYSIDE: Javier Hernandez (t.v.) scoret sitt tredje mål på like mange kamper i Liverpool. Fra før hadde han to nettkjenninger på Anfield.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

Chicharito ledet United tilbake på vinnersporet

Har scoret i alle visitter på Merseyside.

(Dagbladet): Everton - Manchester United 0-1.

Et Manchester United-lag, fortsatt grublende over hva det var som traff dem på Old Trafford forrige søndag, skulle gjenreise noe av den tapte ære mot et Everton-lag, som på sin side har vist seg fra en uvanlig gavmild side mot gjestende lag i sesonginnledningen hjemme på Goodison Park.

Rødtrøyene framsto fortsatt som et skadeskutt dyr, men slapp helskinnet unna sitt andre besøk i Liverpool de siste to ukene.

Det kan de delvis takke en meksikaner med en unik evne til å dukke opp på riktig sted til riktig tid minst én gang i løpet av 90 minutter for, og som atpåtil trives godt på Merseyside.

Målsnik Javier Hernandez var ikke med da United rotet bort to mål på overtid i fjorårets møte mellom lagene på Goodison Park, men hadde scoret i begge sine besøk på den andre siden av Stanley Park.

I dag fulgte han opp ved å bli matchvinner mot Everton - hans tredje scoring på tre kamper i Liverpool

Avgjørelsen falt allerede etter 19 minutter da Tom Cleverley, Danny Welbeck og Patrice Evra kombinerte sistnevnte fri på venstresida, og franskmannen vartet opp med et presist innlegg.

Tim Howard, Phil Jagielka og Johnny Heitinga ble alle i overkant opptatt av hvor Wayne Rooney befant seg, og ingen plukket opp måltjuven Hernandez.

Og umarkert, fra fire meter hadde han små problemer med å styre ballen i åpent mål.

- Det var et strålende mål, og Chicharito gjorde det han gjør best: Skaffet oss målet som vant kampen, sier sir Alex Ferguson til MUTV.

Løskrutt Everton trengte tid på å riste av seg skuffelsen over baklengsmålet, men tilrev seg etterhvert et intiativ i kampen - et inititiativ som bare ble større da Tom Cleverley måtte ut med ny skade i ligacomebacket.

Vertene kom, som så mange andre av lagene United har møtt, til avslutning etter avslutning, men hadde ladet kanonene med løskrutt med unntak av da Leigton Baines traff undersida av tverrliggeren med et presist frispark fem minutter før pause.

At de vant skuddstatistikken med 19-7 betyr minimalt når man taper kampen 0-1.

- Vi hadde trolig de beste mulighetene i kampen. De fleste av forsøkene deres kom etter innlegg, og vi klarte å renske flesteparten av dem unna. David (de Gea) hadde knapt noe å gjøre i form av redninger. De var uheldige som traff tverrliggeren. Det var et fantastisk frispark, så vi hadde hellet med oss der. Annen omgang ble en stillingskrig, hvor vi til slutt fikk det resultatet vi ønsket oss, oppsummererer Ferguson.

På forhånd var det knyttet seg spenning til hvilke spillere Ferguson kom til å benke etter fadesen mot City forrige søndag, og som dermed indirekte ville indikere hvordan skylda for braknederlaget ble delegert.

At verken Rio Ferdinand eller Anderson figurerte i startoppstillingen slo ikke ned som noen bombe. Derimot var det mer overraskende at Jonny Evans, som var ferdigsonet etter karantene, og Patrice Evra fikk fortsette i den bakre fireren, men alternativene var få med Chris Smalling ute i flere uker med et brudd i foten.

Det hjalp imidlertid at Nemanja Vidic var tilbake og spredte ro i rekkene. Etterpå fikk kapteinen mye av æren for at United holdt unna.

- Han leverte en fantastisk prestasjon. Han klarerte hver eneste ball som ble slått inn, og det er spesialiteten hans: Han er en fantastisk hodespiller. Det var nøkkelen for oss i dag, skryter Ferguson.