STORSPILLER: Javier Hernandez har vært veldig god for Bayer Leverkusen denne sesongen. Foto: AP Photo/Tony Gutierrez/NTB Scanpix
STORSPILLER: Javier Hernandez har vært veldig god for Bayer Leverkusen denne sesongen. Foto: AP Photo/Tony Gutierrez/NTB ScanpixVis mer

Chicharito mener han kunne vært en stjerne i United og Real Madrid: - Jeg fikk aldri sjansen

Mener tallene taler for seg.

(FourFourTwo): Den mexikanske landslagsspilleren Javier Hernandez forbereder seg på sommerens Copa America Centenario etter å ha scoret 26 mål for Bayer Leverkusen. Den gode formen gjorde at han vant kåringen av månedens spiller tre ganger på rad fra november til januar.

28-åringen ble omtalt som en superinnbytter i løpet av sin fem år lange karriere på Old Trafford, hvor han scoret 37 ligamål. Han startet flere kamper på benken (54) enn på banen (49).

Det forandret seg ikke da han dro til Santiago Bernabeu og Real Madrid på lån i 2014/15-sesongen, hvor han spilte 23 kamper - 16 som innbytter - og scoret sju mål.

Det har vært en helt annen historie for «Chicharito» i Leverkusen. «Den lille erten» startet 25 av de 28 ligakampene han har spilt i 2015/16 og det er bare Thomas Müller, Pierre-Emerick Aubameyang og Robert Lewandowski som har scoret mer enn hans 17 mål.

I et eksklusivt intervju i juliutgaven av FourFourTwo forteller Hernandez at han kunne vist samme form dersom han fikk spille mer under Sir Alex Ferguson, David Moyes og Carlo Ancelotti.

- Vi kjenner alle til historiene til Manchester United og Real Madrid, som kjemper i Europa og slåss på alle fronter. Men nå spiller jeg for det tredje beste laget i Bundesliga, sier han.

- Hvis jeg hadde fått flere sjanser i United eller Real Madrid, ville jeg sannsynligvis vært en «stjerne» der også, det får vi aldri vite. Jeg fikk aldri sjansen. Jeg fikk aldri sjansen til å spille 20 kamper på rad slik at folk kunne si: «Han er en god spiller som burde bli værende», eller: «Han er ingen stjerne - han er ingen god spiller».

- Spør United-fansen. Tallene taler for seg. Jeg startet bare 85 kamper i United og scoret totalt 60 mål. I Real Madrid startet jeg bare 12 kamper og scoret ni mål. I Leverkusen har jeg startet 37 kamper og har scoret 26 mål. Forskjellen er at Leverkusen vil ha meg på banen. De andre ville ikke det.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Fourfourtwo på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.