PANGSTART: Mexico og Javier Hernandez fikk en drømmestart på VM med seier over Tyskland. Foto: Foto: REUTERS/Carl Recine/NTB Scanpix
PANGSTART: Mexico og Javier Hernandez fikk en drømmestart på VM med seier over Tyskland. Foto: Foto: REUTERS/Carl Recine/NTB ScanpixVis mer

Chicharito og Mexico rystet Tyskland: - Vi ønsker å komme til VM-finalen

Mexico imponerte med seier over Tyskland i lagets åpningskamp. Likevel tar ikke meksikanerne av.

MOSKVA (Dagbladet): Den regjerende verdensmesteren Tyskland ble rystet av Mexico i går. For første gang siden 1982 tapte tyskerne en åpningskamp i et VM-sluttspill, etter 0-1 i Moskva.

Da dommeren tok fløyta til munnen var det full jubel både blant spillere og publikum. Alle grønnkledde var i ekstase, for det var ikke ventet.

En opplagt West Ham-spiss Javier Hernandez svarte slik da Dagbladet fortalte at Mexico ble det første laget på ni kamper til å slå tyskerne i en åpningskamp:

- Du må spørre tyskerne om det. Jeg er respektfull og vil ikke snakke om den tyske historien, jeg vil snakke om meg selv, laget mitt og landet vårt. Jeg er veldig glad for at vi slo dem. I morgen vil vi begynne å tenke på Sør-Korea, for VM handler ikke om én kamp. Vi ønsker å komme til finalen i VM, så vi må gjøre det steg for steg.

- Hva gjør det med selvtilliten inn mot resten av VM?

- Det gjør mye med selvtilliten. Det er en stor boost på en positivt måte, men nå må vi være rolige og avslappet. Dette er bare begynnelsen, vi ønsker å komme langt. Så vi må ikke tro at vi er de beste i verden.. vi er de verste, svarer Chicharito med et stort smil.

Og det var tydelig at seieren betydde mye for angriperen, som gråt på gressmatta etter kampen. Det var en blanding av smerte og glede som lå bak tårene.

- Må være verdt det

«Chicharito» legger likevel ikke skjul på at denne seieren ikke betyr noe dersom Mexico ikke tar seg videre.

- Vi er veldig glade for de tre poengene. Og så må vi sørge for at dette resultatet var verdt det, ved å vinne mot Sør-Korea og Sverige, sier Hernandez.

Først ut er Sør-Korea lørdag 23. juni.

- Vi må nyte det. Vi er glade, vi slo Tyskland. I morgen skal vi begynne å tenke på det. Vi må snu siden, vi skal nyte det. I morgen får vi se, sier Hernandez.

- Det føles godt, men vi vet at vi ikke kom hit for å slå Tyskland og så dra hjem. Vi må tenke på Sør-Korea i morra og forsøke å slå dem. Å gjøre alt det positive vi gjorde i dag på nytt, og luke vekk de negative tingene, sier han om kampen.

Mens mange av de tyske spillerne hastet forbi pressesonen, var det flere meksikanske spillere som stoppet opp for en stort pressekorps. Kanskje ikke så rart siden de grønnkledde vant kampen.

DIREKTE: Dagbladets VM-studio i Prindsens Hage i Oslo fikk i kamp-pausen besøk av partner og grunnlegger av Snøhetta arkitektfirma, Kjetil Thorsen, som slakter VM-annlegget på besøk i Dagbladets studio. Video: Stian Pedersen Vis mer

Skrev historie

En som skrev seg inn i historiebøkene i går var Rafael Marquez (39), som spilte i sitt femte VM. Det har bare Antonio Carbajal (Mexico) og Lothar Mathhaüs (Tyskland) gjort før ham. Midtstopperen kom innpå i andre omgang.

- Det er fantastisk å være her, å gjøre noe viktig med dette laget, så jeg forsøker å nyte det, sier han til Dagbladet om å spille i sitt femte VM.

Den levende legenden la ikke skjul på gleden over å slå Tyskland.

- Det er en historisk seier for vi har aldri hatt en liknende seier mot Tyskland, så vi er veldig glade i dag.

- Hvor langt kan Mexico gå i dette VM?

- Vi må ta det steg for steg og nå må vi tenke på Sør-Korea, som blir en tøff kamp. Vi har vist at vi kan levere mot de beste. Vi leverte en god forestilling og vi må forsøke å fortsette i samme spor.

Det kan være dårlig nytt for våre naboer Sverige, som kan trenge seier mot Sør-Korea i morgen for å ta seg videre når vi summerer opp etter tre kamper.