Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chicharito reddet slapt United

Gary Neville reddet av dommeren.

b>PÅ TIDE: Wayne Rooney (skjult) stakk hodet fram og headet inn sitt første mål i åpent spill siden mars. Det smakte.Foto: SCANPIX/EPA/FOTOSPORTS - TIM PARKER
b>PÅ TIDE: Wayne Rooney (skjult) stakk hodet fram og headet inn sitt første mål i åpent spill siden mars. Det smakte.Foto: SCANPIX/EPA/FOTOSPORTS - TIM PARKER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): West Bromwich - Manchester United 1-2.

Manchester Uniteds skuffende bortestatistikk har lenge sett ut som det største hinderet for et nytt ligagull til skapet på Old Trafford, men mot West Bromwich i ettermiddag kunne Alex Ferguson endelig bokføre en borteseier.

Ligalederen imponerte ingen på Hawthornes, men evnen til å avgjøre disse grå oppgjørene til sin fordel kan bli edelt metall verdt.

- Vi er nødt til å vinne kamper, og jeg blåser i hvordan vi vinner. De tre poengene er alt som teller, sier kaptein Rio Ferdinand, ifølge PA.

- Det var en veldig tøff kamp på en glatt bane, men et strålende resultat for oss. Vi har kjempet oss gjennom mange kamper opp gjennom årene, og det måtte vi i dag også, sier Alex Ferguson.

Heldig Neville
Etter møtet med Birmingham tirsdag var Alex Ferguson rasende på dommeren som godkjente motstanderens tvilsomme utlikningsmål, i dag bør han ikke klage altfor mye på Chris Foy.

IKKE SÅ LITEN ERT: Men Javier Hernandez ble glemt av WBA-forsvaret da han enkelt kunne heade inn seiersmålet.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
IKKE SÅ LITEN ERT: Men Javier Hernandez ble glemt av WBA-forsvaret da han enkelt kunne heade inn seiersmålet.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON Vis mer

Foy var nemlig svært snill som ikke sendte aldrende Gary Neville i dusjen og ga West Bromwich straffe halvveis ut i første omgang, da 35-åringen feide Graham Dorrans overende foran målvakt Thomas Kuszczak.

- Jeg synes det var straffe. Jeg trodde Gary Neville var på ballen der og da, men da jeg så reprisen så jeg at han traff utsiden av beinet, sier Alex Ferguson.

Straffe ble det imidlertid i andre omgang, da Rio Ferdinand felte Jerome Thomas, men Peter Odemwingie sløste bort muligheten og satte ballen halvannen meter til side for mål.

Endelig Rooney
Før pause hadde James Morrison utliknet Wayne Rooneys første spillemål siden mars, med et vakkert volleyskudd i krysset. Rooneys scoring kom med hodet, en velplassert avslutning som Scott Carson ikke nådde ned på.

West Bromwich var helt på høyde med United og vel så det, men det var altså bortelaget som skulle trekke det lengste strået til slutt.

Manchester United ble også snytt for straffe i andre omgang, da Jerome Thomas handset inne i feltet. Men den trengte de ikke.

KUNNE BLITT AVGJØRENDE: Gary Neville slapp noen form for reaksjon da han felte Graham Dorrans på vei mot mål.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
KUNNE BLITT AVGJØRENDE: Gary Neville slapp noen form for reaksjon da han felte Graham Dorrans på vei mot mål.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON Vis mer

Javier «Chicharito» Hernandez kom på banen som innbytter i andre omgang, og det virket som om hjemmeforsvaret ikke hadde fått med seg det da meksikaneren fikk stå helt alene foran mål på Wayne Rooneys corner kvarteret før slutt.

Hernandez utnyttet sovingen til fulle, og stanget enkelt inn 2-1.

Dermed topper Manchester United fortsatt Premier League-tabellen, og legger press på lagene som skal i aksjon senere i ettermiddag.

Sesongens andre borteseier for de røde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!