Chiellini scoret, lagde selvmål og reddet Italia fra flause

I Norges gruppe.

• Italia - Aserbajdsjan 2-1 (1-0)
• Bulgaria - Kroatia 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Det meste handlet om Italias stjernestopper Giorgio Chiellini da fotballminiputten Aserbajdsjan kom på besøk.

SLO BULGARIA: Kroatia og Mario Mandzukic vant 1-0 borte mot Bulgaria. Foto: AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHINOV
SLO BULGARIA: Kroatia og Mario Mandzukic vant 1-0 borte mot Bulgaria. Foto: AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHINOV Vis mer

Chiellini scoret 1-0 til Italia etter en corner - og scoret selvmålet til 1-1. Også det etter et hjørnespark. Åtte minutter før slutt viste stopperen seg fram på nytt ved å stange inn 2-1 på vakkert vis.

Kampen endte 2-1 og italienerne unngikk en smell på eget gress. Italia er storfavoritter til å vinne gruppe H, som også Norge er den del av.

Rev seg løs Etter 43 minutter sendte Chiellini hjemmelaget i ledelsen. Juventus-stopperen var suverent høyest på en corner og stanget inn 1-0.  Bortelagets keeper storspilte for øvrig ikke i situasjonen og bommet grovt i sitt forsøk på å bokse ballen unna.

Italia slet med effektiviteten etter pause, og i stedet var det gjestene som overrasket. En corner ble slått inn i feltet etter 77 minutter og Chiellini rotet ballen i eget nett til 1-1.

Men fem minutter senere rettet Juventus-spilleren opp feilen. Chiellini fikk stå fri i feltet og stanget pent inn 2-1-målet.

Italia åpnet EM-kvaliken med å slå Norge 2-0 på Ullevaal stadion. Etter to runder har Antonio Contes mannskap seks poeng og full pott.

Bulgaria skuffet To av Norges største utfordrere i kampen om de tre øverste kvalikplassene møttes på Vasil Levski stadion i Bulgaria i kveld: Bulgaria og Kroatia.

Samtidig som Norge spilte mot Malta - målte også de andre lagene i gruppe H krefter.

Bulgarias Apostol Popov var uheldig etter 36 minutter og satte ballen i eget nett til 0-1. Kroatias Luka Modric skaffet frispark ute på høyresida - og ballen ble svingt inn foran mål. I feltet var Popov uheldig og udyktig og styrte en avslutning forbi egen keeper.

Flere mål ble det ikke i kampen og Kroatia vant 1-0.

Kroatia har i likhet med Italia seks poeng etter to runder, men har dårligere målforskjell.