OMRINGET: Her blir Lionel Messi felt av Jean Beasejour, mens tre andre Chile-spillere omgir han. Foto: AFP PHOTO / Nicholas Kamm
OMRINGET: Her blir Lionel Messi felt av Jean Beasejour, mens tre andre Chile-spillere omgir han. Foto: AFP PHOTO / Nicholas KammVis mer

Chile gjorde det igjen. Vant Copa America da Messi bommet

Hjerteskjærende for de hvite og blå i USA.

(Dagbladet): - De sa at vi ikke var favoritter, de sa at vi ikke kom til å vinne. Det viste seg å være feil, sa Arturo Vidal til Fox Sports etter Copa America-finalen mellom Argentina og Chile i natt.

Midtbanegeneralen til Chile bidro til at det ikke uventet ble et tett og hardt oppgjør mellom to av verdens beste landslag.

Med en spiller utvist på hvert lag, bølget spillet lenge fram og tilbake i New Jersey, og Chile lyktes med sin strategi.

Hver gang Argentinas kaptein og superstjerne Lionel Messi hadde ballen, var han omgitt av røde drakter.

Målløst

Det bidro til en målløs kamp, tross sjanse etter sjanse.

Særlig store var de argentinernes Sergio Agüero og den chilenske Hoffenheim-profilen Eduardo Vargas fikk når det virkelig begynte å røyne på for slitne fotballspillere.

Chilenernes keeper, Barcelona-baserte Claudio Bravo, leverte en redning i verdensklasse etter at førstnevnte avsluttet nesten like bra.

Men bare nesten. Dermed ble det straffekonkurranse - noe det også ble da de to landene møtte hverandre i tilsvarende finale.

Ute etter revansje

Da vant Chile etter at Alexis Sanchez slo ballen i en vakker bue over Argentinas keeper.

Sergio Romero hadde store planer om å revansjere tapet i natt.

Det fikk Chile merke da han leste straffen til Arturo Vidal, kåret til banens beste i forrige oppgjør.

Messi bommet

Bommen ble etterfulgt av at Lionel Messi slo ballen over mål. De fem neste straffene satt, og presset var tungt på argentinske Lucas Biglia da han gikk mot straffemerket.

For tungt skulle det vise seg, og når Chile satt sin siste straffe kunne ikke Lionel Messi og resten av Argentina gjøre annet enn å innse at de ikke fikk revansjen sin.

Chilenerne kunne derimot slippe jubelen løs. Laget er for øyeblikket ranket som nummer fem i verden av FIFA - og vil trolig stige der etter dagens kamp.

I tillegg befestet de sin status som Copa America-turneringens beste lag, med sin andre seier på to år og sin andre seier totalt i landets historie.