Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chile jaktet forgjeves på Messi

Argentina med sterk borteseier.

HALSENDE BAK: Gary Medel, Marcelo Diaz og Gonzalo Jara er på etterskudd mot Lionel Messi. Den lille magikeren scoret ett mål i nattas 2-1-seier over Chile. Foto:  (AP Photo/Luis Hidalgo)
HALSENDE BAK: Gary Medel, Marcelo Diaz og Gonzalo Jara er på etterskudd mot Lionel Messi. Den lille magikeren scoret ett mål i nattas 2-1-seier over Chile. Foto: (AP Photo/Luis Hidalgo) Vis mer

Scoringer av stjernespissene Lionel Messi og Gonzalo Higuaín sikret Argentina 2-1-seier borte mot Chile i den søramerikanske VM-kvalifiseringen tirsdag.

Med seieren økte argentinerne ledelsen i kvalifiseringen. Tabelltoer Ecuador måtte nøye seg med 1-1 borte mot Venezuela.

Chile skapte flere sjanser i begynnelsen av kampen, men det var likevel gjestene som tok ledelsen. Lionel Messi sendte Argentina i føringen etter 28 minutter, og like etter økte Gonzalo Higuaín til 2-0. På overtid reduserte Felipe Gutierrez for Chile.

Før oppgjøret mot Chile hadde Argentina bare vunnet én av tre bortekamper, men tirsdagens seier gjør at Messi og co. er på god vei mot VM-sluttspillet i nabolandet Brasil. Men argentinerne får ingen enkel avslutning på kvalifiseringen og må spille borte i fire av sine sju siste kamper.

PÅ VEI MOT VM: Her har Messi nettopp sendt Argentina i ledelsen etter 28 minutter. Foto: REUTERS/Ivan Alvarado
PÅ VEI MOT VM: Her har Messi nettopp sendt Argentina i ledelsen etter 28 minutter. Foto: REUTERS/Ivan Alvarado Vis mer

Uruguay sliter og fikk det tungt i høyden mot Bolivia i La Paz (3600 m.o.h.). Bolivia knuste den regjerende Copa America-mesteren 4-1. Carlos Saucedo scoret hattrick for vertene.

Argentina topper den søramerikanske VM-kvalifiseringen tre poeng foran Ecuador. Colombia, som ikke var i aksjon tirsdag, er nummer tre. Venezuela holder den viktige fjerdeplassen, mens Uruguay falt ned til femteplass etter tapet for Bolivia. De fire beste lagene går til VM, mens femmeren må ut i omspill mot et lag fra den asiatiske kvalifiseringen.

(NTB)