CHI CHI CHI-LE LE LE, VIVA CHILE: Etter drøyt to timers neglebiting var det Chile-fansen som kunne juble og danse over at det endelig ble seier, 99 år etter Copa Americas oppstart. Foto: AP Photo / Andre Penner
CHI CHI CHI-LE LE LE, VIVA CHILE: Etter drøyt to timers neglebiting var det Chile-fansen som kunne juble og danse over at det endelig ble seier, 99 år etter Copa Americas oppstart. Foto: AP Photo / Andre PennerVis mer

Chile-jubel på hjemmebane etter straffedrama

Storstjernen Lionel Messi var eneste argentiner som scoret på straffespark, men han er fortsatt uten en landslagstittel.

Chile demmet opp for Argentinas angrepsstjerner og var best da Copa America-finalen måtte avgjøres i straffesparkkonkurranse. Der sikret vertsnasjonen sin første tittel i turneringen.

Etter 0-0 i ordinær tid og ekstraomgangene, ble det for alvor liv blant publikummet i Santiago under straffesparkkonkurransen. Arsenal-proffen Alexis Sánchez satte inn den avgjørende straffen til 4-1 etter at Gonzalo Higuaín og Éver Banega hadde bommet for Argentina.

Chile hadde fra før tapt fire finaler i Copa America, men lørdag var alle gode ting fem for vertene.

Argentina måtte på sin side tåle sitt tredje finaletap på de fire siste utgavene av turneringen. Fotballstormakten har ikke vunnet det søramerikanske mesterskapet siden 1993.

Stanset Messi Å tøyle et Argentina-lag som valset over Paraguay med 6-1 i semifinalen virket som en nærmest umulig oppgave, men Chile klarte seg svært godt. Argentina var det førende laget gjennom kampen, men særlig første omgang bar preg av at ingen av lagene var villig til å ta særlig risiko.

Storstjernen Lionel Messi, som var ute etter sin første Copa-tittel, ble effektivt og hardt stoppet flere ganger. Etter hvert virket han mest frustrert ettersom verken han eller lagkameratene klarte å bryte ned det kompakte og aggressive Chile-laget.

99 år Chilenerne var samtidig svært farlige på kontringer, og Sánchez hadde et volleyskudd som strøk like utenfor mot slutten av ordinær tid.

IKKE DENNE GANGEN HELLER: Lionel Messi står fremdeles uten landslagstittel. Foto:   AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
IKKE DENNE GANGEN HELLER: Lionel Messi står fremdeles uten landslagstittel. Foto: AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA Vis mer

Den brente muligheten skulle likevel vise seg ikke å ha så mye å si. Etter drøyt to timers neglebiting var det Chile-fansen som kunne juble og danse over at det endelig ble seier, 99 år etter Copa Americas oppstart.

Messi var eneste argentiner som scoret på straffespark, men han er fortsatt uten en landslagstittel.

(NTB)