Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chile slapp å bli utestengt fra VM

FIFA ville straffe forbundet.

KLARE FOR VM: Det chilenske landslaget feirer seier over Ecuador i VM-kvalifiseringen. Foto: Martin Bernetti/Scanpix
KLARE FOR VM: Det chilenske landslaget feirer seier over Ecuador i VM-kvalifiseringen. Foto: Martin Bernetti/Scanpix Vis mer

|||Chilensk fotball unngikk med et nødskrik trussel fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) om utestengelse fra VM neste år.


Det skjedde etter at klubben Rangers de Talca trakk et sivilt søksmål den hadde anlagt mot forbundet i landet etter at klubben var blitt flyttet ned fra 1. divisjon.

Chile er allerede klar for VM-sluttspillet i Sør-Afrika til sommeren, men dersom søksmålet ikke var blitt trukket, ville FIFA trolig fratatt landet denne plassen. Det internasjonale forbundet har nemlig en paragraf i lovverket sitt som forbyr saker å bli tatt til det sivile rettsapparatet.

Derfor kunne søksmålet ført til at det chilenske fotballforbundet kunne ha blitt ekskludert fra alle internasjonale kamper og turneringer, og det ville også gått ut over landets VM-deltakelse.

Årsaken til at Rangers de Talca gikk til sak mot forbundet er at klubben ble trukket tre poeng i serien etter å ha brukt seks utenlandske spillere i en kamp. Det er ikke lov å ha mer enn fem utlendinger på banen samtidig i chilensk fotball.

De tre poengene Rangers ble trukket førte til nedrykket, og det var det som var årsaken til søksmålet som nå altså er trukket.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media