BEINBRUDD: Junior Fernandes fra Dinamo Zagreb brakk beinet og mister fotball-VM for Chile til sommeren. Foto: AFP PHOTO / STRINGER
BEINBRUDD: Junior Fernandes fra Dinamo Zagreb brakk beinet og mister fotball-VM for Chile til sommeren. Foto: AFP PHOTO / STRINGERVis mer

Chile-stjerne mister VM etter beinbrudd

Skadd i Dinamo Zagreb-kamp.

Den chilenske angriperen Junior Fernandes kommer trolig ikke til å kunne spille i fotball-VM til sommeren på grunn av et beinbrudd.

Han brakk beinet i en kamp mot Dinamo Zagreb onsdag kveld, og da røk også høyst sannsynlig VM-drømmen hans. Han måtte gjennom en operasjon natt til torsdag på grunn av det stygge beinbruddet.

Før han måtte forlate banen på båre scoret Fernandes det andre målet for Dinamo i kampen som endte med 3-0 seier over NK Split

Klubben har bekreftet både skaden og operasjonen på sin nettside, men det er ikke sagt noe om hvor lang tid det vil ta før Fernandes er spilleklar igjen, men det er lite trolig at han rekker VM som innledes i Brasil 12. juni.

Foreløpig har ikke den chilenske treneren Jorge Sampaoli tatt ut troppen til VM, men det var helt sikkert at Junior Fernandes ville hatt en naturlig plass der.

Chile spiller i gruppe B innledningsvis i VM og møter Australia, regjerende verdensmester Spania og Nederland i gruppespillet.

(NTB)