Chiles landslag sloss med politi i natt

Etter tap mot Argentina.

(Dagbladet.no): Argentina U20 - Chile U20 3-0.

Det er lov til å bli skuffet når du taper stort i en semifinale i U20-VM. Men det lønner seg sjelden å la raseriet gå utover politiet.

Nettopp det det skjedde i natt, da det chilenske landslaget havnet i masseslagsmål med politifolk i Canada, melder nyhetsbyrået AP.

Skriking og slåssing

Chile hadde tapt stort mot sine argentinske naboer, og det klikket for flere da spillerne skulle gå ombord i spillerbussen utenfor stadion.

En kanadisk fotograf sier til nyhetsbyrået at slagsmålet startet med skriking i nærheten av bussen, påfulgt av nevekamp mellom fire-fem personer.

Så rant det ut ti spillere av bussen og masseslagsmålet var i gang.

- Det så ut som et stort bikkjeslagsmål. Folk slo vilt og politiet brukte køller. Plutselig kom alt ut av kontroll og en politimann brukte elektrosjokkpistol på noen. Jeg vet ikke om det var en spiller, eller noen fra støtteapparatet. Og da ble det enda verre, sier Canadian Press-fotograf Nathan Denette.

STORMET UT AV SPILLERBUSSEN: De chilenske U20-spillerne gikk amok utenfor stadion i Toronto i natt. Alle foto: Scanpix/Ap
STORMET UT AV SPILLERBUSSEN: De chilenske U20-spillerne gikk amok utenfor stadion i Toronto i natt. Alle foto: Scanpix/Ap Vis mer

Ble på stadion i flere timer

Til slutt endte bråket med at flere chilenske spillere ble lagt i jern og tatt med inn på stadion. Dermed ble spillerbussen stående utenfor stadion i Toronto i mange timer i natt norsk tid.

- Spillerne er i garderoben, og vi vet ikke hva som skjer, sier presidenten i det kanadiske fotballforbundet - arrangørene av U20-VM.

Heller ikke under kampen viste det chilenske landslaget god oppførsel. To spiller ble utvist, sju fikk gult kort. Det første røde kortet kom etter bare ett kvarter. Ved kampslutt måtte dommerne ha beskyttelse fra sikkerhetsvakter.

Argentinerne møter Tsjekkia i finalen i U20-VM i Canada.

Chiles landslag sloss med politi i natt
BESKYTTET: Dommerne følte seg truet av Chile-spillerne og måtte ha eskorte ut av banen i Toronto.
LAGT I JERN: Her går politiet til aksjon med køller, elektrosjokkpistoler og og håndjern.
TO UTVISNINGER: Her får en av chilenerne marsjordre.