Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chippen jaktes av storklubber

Kan redde Stabæks økonomi.

(Dagbladet.no): Christian «Chippen» Wilhelmsson gikk fra Stabæk til Anderlecht etter å ha herjet med belgierne i Uefa-cupen. I går fortsatte Chippen herjingene, men denne gangen var det for det svenske landslaget mot Skottland.

Og da melder storklubbene seg på.

«Han er vår neste superswede», skriver Aftonbladet om Wilhelmsson, og mener å vite at Celtic er den heteste klubben i overgangsracet. Nå nevnes Wilhelmsson i samme åndedrag som Zlatan, Henke, og Fredrik Ljungberg.

Agenten hans hevder det er mange klubber som er interesserte. Blant annet i Skottland, England, Spania, og Italia.

Gull for Stabæk

Og på Nadderud sitter det klubbledere som vet hva akkurat det betyr. For da Stabæk solgte Chippen til Belgia fikk de selvfølgelig med en klausul om penger fra et eventuelt videresalg.

- Jeg er litt usikker på akkurat prosentsatsen, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til Dagbladet.no.

- Alle inntekter for Stabæk er gull verd. Dette har vi jo ikke budsjettert med, så det er i så fall en bonus.

Ingen pris

Men i Anderlecht skal de være livredde for å miste stjerneskuddet. Derfor har ikke belgierne fortalt hva de eventuelt ser for seg i betaling for Chippen.

Men når klubber av Celtics størrelse kommer på banen blir tilbudene deretter. Og da kan sannsynligvis ikke Anderlecht si nei.

Aalbu har ikke tenkt så mye på hva et eventuelt salg av Chippen kan gi Stabæk. Men med nedrykket i høst er det klart at klubben har god bruk for pengene.

- Det vil ikke gjøre noen verdens ting, nei, småler Aalbu.

- Vi har ikke tenkt så mye på det, for vi ønsker ham alt godt i karrieren. Her er det baer folk som snakker positivt om Chippen, og vi hadde en fantastisk tid med ham her. Skulle han gå til en større klubb, og Stabæk tjener penger på det, er det bare hyggelig for begge parter.

ØNSKET AV MANGE: Christian Wilhelmsson har suksess på banen. Det kan Stabæk nyte godt av.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media