Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Supporterlykke:

Chippen til Tommy er nydelig - prestasjonen er enda større hvis du ser nærmere

- Det var litt følelser, innrømmer 32-åringen.

MED ETT BEIN: Dundee United Fotball Club lastet nylig opp video av en av sine supportere som fikk prøve seg på mål i pausen av kampen. Med ett bein og krykker scoret han mål mens laget sto på sidelinja og heiet. Video: Dundee United Football Club via Youtube Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Før tirsdagens kamp mellom Dundee United og Dunfermline, vant Tommy McKay (32) muligheten til å delta i en pauseutfordring.

Den går ut på at én supporter fra hvert av lagene har ti sekunder på å score et mål, og McKay var i ekstase da han fant ut at han hadde vunnet muligheten gjennom McEwan Fraser Legal.

- Det var ikke før senere samme dag jeg tenkte jeg kanskje burde gi dem en liten «heads up» på at jeg bare har ett bein, sier McKay til Evening Telegraph.

Full jubel

Det var ikke noe problem for McEwan Fraser Legal - et eiendomsfirma i Storbritannia.

Så i pausen gikk McKay ut på gressmatta, og satte fart mot mål mens han dyttet ballen med sitt ene ben.

Rett før 16-meteren stoppet han opp, og lobbet ballen over keeperen på vakkert vis - til full jubel fra de 6000 tilskuerne på stadion - samt innbytterne som holdt seg varme på siden av banen.

På videoen kan man høre kommentatoren som rolig begynner å fortelle om pauseutfordringen - men blir svært overraska når han ser skuddet til McKay.

- For en avslutning, utbrøt kommentatoren.

Mistet beinet som niåring

Etter å ha scoret, går det et lite sekund før McKay skjønner hva han har fått til, og strekker armene i høyt i været.

- Det var litt følelser, innrømmer McKay til Evening Telegraph.

32-åringen mistet beinet som niåring, etter å ha spilt fotball med noen kamerater på barneskolen.

Han brakk benet, men da legene undersøkte beinet fant de ut at han hadde en aggressiv type kreft kalt osteosarcoma - en krefttype som oppstår i bein.

McKay startet umiddelbart på cellegift, men etter tre runder var eneste løsning å amputere beinet.

- Jeg var heldig som var så ung da det skjedde, jeg hadde ikke den frykten i meg som man får når man blir eldre. Jeg var veldig heldig som brakk beinet mitt - ikke mange kan si det, sa McKay til Evening Telegraph i april i år.

Vil på landslaget

McKay sier til avisa at han ofte får fantomsmerter, altså at man føler smerte i noe man ikke har. I dette tilfellet et bein. Han har forsøkt å bruke protese, men likte det ikke.

- Det var så klønete. Jeg kommer raskere rundt på krykker.

Fotballsupporteren lurer ofte på om han noengang kunne blitt profesjonell, hadde han bare hatt beinet sitt. Men nå får han muligheten til å vise fram skuddene sine oftere, etter å ha kapret en plass på Skottlands første amputasjons-fotballag, ledet av «Finding Your Feet» og Partick Thistle FC.

Nå er hans neste mål å kapre en plass på det britiske landslaget, og håper andre med amputasjoner blir med.

- Jeg vil at de bare skal kline til. Det har gikk meg en helt ny mening i livet, og en ny sjanse til å bli fotballspiller.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!