Chippens perle senket VIF

En perle av et soloraid av Christian «Chippen» Wilhelmsson sikret Stabæk 2-0 over Vålerenga.

Stabæk slo i kveld Vålerenga - igjen. Lagene har møtt hverandre 12 ganger, og VIF har kunnet vunnet to av oppgjørene.

Stabæks høyreving lurte av tre Vålerenga-spillere med finter og fanteri som er sjelden kost i norsk fotball, før han elegant lobbet ballen over Morten Bakke og i mål. Og som om ikke det var nok: Wilhelmsson var også mannen som la opp til Stabæks første mål, da Peter Sand satte inn 1-0 etter bare 19 minutter.

- Chippen er en type som spiller på små marginer. Noen ganger er han til å rive seg i håret av, men andre ganger er han en matchvinner. Han er vel ganske alene i norsk fotball om å kunne score et mål som det han gjorde i dag, sa en imponert Stabæk-trener Gaute Larsen etter oppvisningen.

22-åringen selv var også fornøyd, men mer beskjeden.

- Jeg scorer sånn av og til, man må jo prøve for å bli god. Men om jeg har sensasjonell teknikk? Tja, jeg har jo trent mye teknikk i hvert fall - helt siden jeg var liten, var så langt Wilhelmsson ville strekke seg, og han var mest opptatt av å poengtere at han hadde fått pasningen fra Thomas Finstad.

Perfekt miks

Uansett: Med sine ekstreme kvaliteter er svensken en uvurderlig ingrediens i trener Larsens drømmelag - som han nå begynner å se konturene av i Stabæk.

- Vi mistet en del erfarne spillere i fjor, og satt igjen med sultne karer. Nå har vi en fin balanse i laget med arbeidsmaur og lagspillere, som Peter Sand, Mike Kjølø og Christian Holter, og noen artister, som Chippen og Martin Andresen, mente Larsen, som så laget sitt klatre opp på fjerdeplass på tabellen før mandagens kamper er spilt.

- Da er vi der vi skal være; i medaljekampen, sa han.

Mens Vålerenga begynner å sakke etter.

- Vi hadde trykket på Stabæk i perioder, men kom for lite inn i straffefeltet. Og scorer man ikke mål, vinner man ikke fotballkamper. Men vi har jo scoret en del mål før i år, sa en ikke alt for bekymret Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Vålerenga - Stabæk 0-2 (0-1)

Ullevaal stadion, 7173 tilskuere.

Mål: 0-1 Peter Sand (19), 0-2 Christian Wilhelmsson (76).

Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

Gult kort: Tom Henning Hovi og David Hanssen, Vålerenga, Christian Wilhelmsson og Christian Michelsen, Stabæk.

Vålerenga (4-4-2): Morten Bakke - Freddy dos Santos, Erik Hagen, Knut Henry Haraldsen (Pa-Modou Kah fra 63.), Tom Henning Hovi - Stian Ohr, Johan Arneng, Kjetil Rekdal, David Hanssen - Petter Belsvik (Kristen Viikmäe fra 58.), Tobias Grahn (Jonas Krogstad fra 77.).

Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen - Tom Stenvoll (Inge André Olsen fra 55.), Mike Kjølø, André Flem, Christian Holter - Christian Wilhelmsson, Martin Andresen, Peter Sand, Tommy Stenersen (Christian Michelsen fra 82.) - Thomas Finstad, Tryggvi Gudmundsson (Marel Baldvinsson fra 75.).

LEKKERT: Christian Wilhelmsson senket Vålerenga, nesten på egenhånd.