Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chirac: - Har mistet en stor mester

Alpinisten Regine Cavagnoud døde i formiddag. - Fransk idrett har mistet en av sine store mestere i dag, sier president Jacques Chirac.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokkene ringte for Regine Cavagnoud i hennes hjemby La Clusaz i dag. Hele Frankrike minnes alpinstjernen som døde etter mandagens treningsulykke.

- Fransk idrett har mistet en av sine store mestere, skriver president Jacques Chirac i et kondolansebrev til Cavagnouds foreldre.

- Regine har markert seg med sin bunnløse generøsitet og hennes uvanlige mot i møte med vanskeligheter.

Cavagnouds familie - søsteren Valerie og foreldrene Francois og Simone - var tilstede på sykehuset i Innsbruck da Regine døde.

Det er ikke opplyst om døden inntraff som følge av at respiratoren ble slått av.

- Det er en privat sak som angår bare hennes nærmeste familie, sa Wolfgang Koller, en av legene som kjempet for Cavagnouds liv. Men det franske lagets lege antydet tirsdag sterkt at Cavagnoud var så alvorlig skadet at legene vurderte å la henne få dø.

- Hun døde i morges på grunn av de alvorlige skadene. Det som gjorde utslaget var de omfattende hjerneskadene, het det i en uttalelse fra legene ved sykehuset.

Cavagnouds død var den første som har rammet alpinsporten siden Østerrikes Ulrike Maier døde etter en kollisjon etter et løp i Tyskland i 1994.

Cavagnoud kolliderte med den tyske alpintreneren Markus Anwander under trening på Pitztal-breen i Østerrike mandag. Hun hadde en fart på cirka 100 kilometer i timen da sammenstøtet inntraff.

Hun ble umiddelbart fløyet til sykehuset der hun var gjennom en fire timer lang operasjon. Skadenes alvorlige art forhindret ytterligere operasjoner.

I alpebyen La Clusaz ble dødsbudskapet mottatt med sorg.

- Vi husker alle en sjarmerende, bestemt og modig ung lokal jente, sier borgermester Jacques Collomb-Patton.

- Det er disse kvalitetene som har gjort henne til den mesteren dere alle kjenner.

Også skikollegaer - tidligere og nåværende - over hele verden sendte sine kondolanser til familien Cavagnoud.

- Hele skifamilien sørger. Noe forferdelig har skjedd, sier Carole Merle, tidligere fransk verdensmester.

- Så lenge hun var på sykehuset sa jeg til meg selv, «Hun kommer gjennom dette». Det er et stort sjokk, sier Merle til Europe-1 radio.

Utformester fra OL-1998 Jean-Luc Cretier sa til RTL radio i dag at Cavagnoud var en stor mester og at hun mistet livet som resultat av måten hun dedikerte livet til skikjøringen.

- Hun døde for jobben, og på grunn av jobben. Det er alltid de beste som går bort først, sa Cretier.

- Jeg er rystet over den tragiske døden til min gode venn og kollega. Hun var en ekstraordinær skikjører, sier fjorårets verdenscupvinner Janica Kostelic.

- Det er et brutalt sjokk for meg. Jeg hadde så inderlig håpet at hun skulle komme fra dette uten varige skader. Ikke bare jeg, men alle som har kjent henne gjennom verdenscupen i en årrekke, er fryktelig lei oss, sier tyske Martina Ertl til Die Welt.

- Det er vanskelig å fatte at hun ikke lenger er blant oss. Vi har alltid møttes på trening, på hotellene, og i løypene der vi selvfølgelig alltid snakket med hverandre, sier Østerrikes Brigitte Obermoser.

Presidenten i det franske skiforbundet, Bernard Chevallier, mener Cavagnoud var «et eksempel for alle».

- Hun elsket absolutt å stå på ski. Hun var klar for å gjøre alt for skikjøringen, sier Chevallier.

Før kveldens Champions League mellom Lille og Manchester United er det varslet et minutts stillhet til minne og respekt for Cavagnoud.

  • Også den tyske treneren Anwander ble stygt skadet i kollisjonen. Tilstanden til treneren er alvorlig, men stabil.

    (Dagbladet.no/NTB/AP)

<B>DØDE I DAG: Regine Cavagnoud døde i dag etter mandagens treningsulykke. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart