SPYTT: Dereck Chisora forsøker å hisse opp stemningen før kampen mot Vitalij Klitsjko ved å spytte vann i ansiktet på broren Vladimir Klitsjko. Foto: Michael Dalder, Reuters/Scanpix
SPYTT: Dereck Chisora forsøker å hisse opp stemningen før kampen mot Vitalij Klitsjko ved å spytte vann i ansiktet på broren Vladimir Klitsjko. Foto: Michael Dalder, Reuters/ScanpixVis mer

Chisora spyttet vann på Vladimir Klitsjko

Så tapte han for Vitalij Klitsjko i ringen.

Vitalij Klitsjko forsvarte WBC-tittelen i tungvektsboksing med enstemmig poengseier over briten Dereck Chisora lørdag.

40-åringen fra Ukraina forsvarte tittelen for 10. gang og forbedret statistikken som profesjonell til 44 seirer og to tap.

Oppladningen til kampen var ekstra het etter at Chisora fiket til Klitsjko i forbindelse med innveiingen. Lørdag tok ukraineren igjen. Klitsjko brukte tid på å få kontroll på kampen, men etter 12 runder hadde dommerne ham som vinner med 118-110, 118-110 og 119-111.

- Motstanderen min var svært motivert. Det var ikke lett, men jeg så hvert slag, for han er treg. Jeg er ikke fornøyd, for jeg ønsket å avgjøre kampen før full tid, sa Klitsjko.

- Alt som skilte meg fra seier i kveld er erfaring. Jeg holder ikke noe tilbake. Jeg angriper hele veien, og nå vil jeg ha en omkamp, hevdet Chisora.

28-årige Chisora måtte tåle sitt tredje nederlag som profesjonell, i den 18. kampen. Alle tapene har kommet i løpet av de fire siste kampene.

FIKK BANK: Vitali Klitsjko får inn en treffer mot Dereck Chisora. Foto:Kai Pfaffenbach, Reuters/Scanpix
FIKK BANK: Vitali Klitsjko får inn en treffer mot Dereck Chisora. Foto:Kai Pfaffenbach, Reuters/Scanpix Vis mer

I tillegg til nederlaget i tittelkampen må han regne med en saftig bot for ørefiken fredag.

- Chisora gjorde en solid kamp i dag, men som person har jeg ingen respekt for ham, sa Klitsjko om motstanderen.

Chisora hadde tydelig til hensikt å bringe motstanderen ut av fatning, og han lagde mer styr da han forsinket kampstart lørdag. Briten truet med å trekke seg fra kampen etter en krangel om teipingen av hendene hans. Da han omsider klatret inn i ringen, spyttet han vann i ansiktet på mesterens bror Vladimir.

Vitalij Klitsjko lot seg ikke hisse opp og ga aldri Chisora mulighet til å ryste ham. Sakte, men sikkert koblet han grepet i kampen og sikret seg en klar poengseier.

Det betyr at alle tungvektsbeltene fortsatt er i Klitsjko-familiens eie. Vladimir er mester i IBF, WBA, WBO og IBO.

(NTB)