Chisora truet med å skyte Haye etter tapet mot Klitsjko

Vilt slagsmål på pressekonferansen i natt.


(Dagbladet): Den britiske tungvektsbokseren Dereck Chisora havnet i slagsmål med landsmannen David Haye under pressekonferansen etter nattas kamp mot ukrainske Viltalij Klitsjko. Etter kampen på bare nevene, truet Chisora med å skyte Haye.

Da han skulle gå ombord i flyet fra München og hjem til Storbritannia i dag, ble Chisora og treneren hans Don Charles pågrepet av politiet og tatt inn til avhør, skriver blant annet BBC.

Chisora startet helga med å fike til Klitsjko under innveiing.

Han fortsatte med å spytte vann i ansiktet på ukrainerens bror Vladimir da han forsinket entret ringen for å bokse mot Vitalij.

Chisora tapte kampen mot Vitalij Klitsjko, men skandalene fortsatte på pressekonferansen etter kampen. En tysk journalist viste til Vladimir Klitsjkos kontroversielle kamp mot David Haye sist sommer, og gårsdagens oppførsel fra Chisora, og spurte Klitsjkos promotor Bernd Bönte om de nå ville unngå britiske motstander i framtida.

Haye la opp i høst, men ble seinere tilbudt en kamp mot Vitalij Klitsjko. Den sa Bönte i natt at det ikke blir noe av.

Forlot podiet Men Haye var tilstede bak i lokalet under pressekonferansen, og blandet seg inn.

- Dere vil ikke møte David Haye, nei? sa Haye om seg selv i tredje person ifølge Reuters.

- Du hadde et tilbud, du godtok det ikke, nå er du ute. Du er ute. Ute, ute, ute. Du kan ikke snakke deg selv inn i kampen, du har ingen belter. Chistora viste at han har hjerte. Du viste tåa di, sa Bönte med hentydning til Haye som brakk tåa under kampen mot Vladimir Klitsjko i fjor.

Da brøt Chisora inn og utfordret Haye fra podiet.

- Du og jeg kan møtes i London, David. Hvordan er tåa, David? Hvordan er tåa, spurte Chisora ifølge The Guardian.

Chisoras promotor blandet seg inn og foreslo at Chisora og Haye kunne møtes, og at vinneren fikk en ny sjanse mot Vitalij Klitsjko.

Haye svarte da at han ikke var interessert å møte Chisora, som har tapt tre kamper på rad. Han kalte også Chisora «en taper». Det fikk Chisora på beina, og med mikrofonen i hånda, reiste han seg og gikk mot Haye.

- OK, si det til meg ansikt til ansikt, sa han.

Chisora konfronterte Haye ute i salen, og Haye slo til Chisora i kjeven. På bildet øverst i artikkelen ser det ut til at Haye har en flaske i hånda i det han slår, og i videoen fra opptrinnet hører man at Chisora gjentatte ganger roper «He glassed me!».

Dermed var slagsmålet i gang.

Slo treneren til blods Haye grep et kamerastativ av typen med tre bein, og slo om seg med det. Ifølge The Guardian skal han ha truffet sin egen trener Adam Booth, som på flere bilder fra opptrinnet blør fra et kutt i panna. Imidlerid beklaget Chisora til Booth for kuttet i panna.

Chisora antydet samtidig at det kunne være Haye som traff sin egen trener, noe Booth kategorisk avviste.

Etter et snaut minutt ble de to bokserne skilt fra hverandre. Da kom Chisora med gjentatte trusler mot Haye:

- Jeg vil skyte David Haye! Jeg skal faen meg skyte ham! ropte Chisora.

Ifølge The Guardian ble Chisora seinere avhørt av tysk politi i forbindelse med truslene om å skyte Haye.

Chisora ble stående i heftig diskusjon med Haye-trener Booth, og uttrykte i mer enn klar tekst at han ønsker en kamp mot Haye.

- Enten gjør vi opp i ringen, eller utenfor ringen. For jeg vil ha ham. Hvis David ikke slåss mot meg, Adam (Booth), så lover jeg deg at jeg fysisk kommer til å brenne ham. Så fortell ham at jeg sa det. Jeg kommer til å finne ham, sa en rasende Chisora.

Booth henvendte seg på sin side til Vitalij Klitsjko, og sa:

- Du er en stor mester, men manageren din er en skam for sporten.

Helgas batalje vil få et etterspill. Kanskje hos politiet. Kanskje i boksingens organisasjoner. Og mye mulig også i ringen.

• Du kan se en enda lengre video fra bråket på YouTube-kanalen til bokser.org