TRIPPELJUBEL: Club Deportivo Guadalajara, eller Chivas som de kalles på folkemunne, kunne slippe jubelen løs etter å ha vunnet Norway Cup-finalen mot  Bangkok Christian College.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TRIPPELJUBEL: Club Deportivo Guadalajara, eller Chivas som de kalles på folkemunne, kunne slippe jubelen løs etter å ha vunnet Norway Cup-finalen mot Bangkok Christian College.Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Chivas erobret hele Fotball-Skandinavia

Reiser hjem til Mexico med Norway Cup, Gothia Cup og Dana Cup i bagasjen.

||| EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Finale klasse C: Bangkok Christian College (Thailand) - Club Deportivo Guadalajara «Chivas» 0-1.

14-årslaget til den meksikanske storklubben Chivas kom til Norway Cup med en krystallklar ambisjon om å vinne sin klasse - klasse C - i turneringen, slik de også gjorde det i fjor.

I år ankom de Norge som vinnere av både Dana Cup og Gothia Cup, og hadde i så måte muligheten til å vinne en historisk, skandinavisk trippelseier ingen meksikanske lag hadde klart før dem.

Åtte kamper, 58 scoringer og bare ett baklengsmål seinere, hadde de tatt seg til en oppskriftsmessig finale. Motstander var Bangkok Christian College; et annet lag som hadde imponert voldsomt på sin vei til bane 1 på Ekebergsletta lørdag ettermiddag.

Uten toppscoreren
Dessuten var Chivas uten sin målmaskin Antonio Granados, som hadde scoret nærmere 40 mål gjennom turneringen. Storscoreren pådro seg et gult kort allerede i åpningskampen mot Vaaler IF, og da han fikk et nytt gult kort mot Vålerenga i semifinalen, måtte han stå over finalen.

- Det var veldig tungt å se finalen fra tribunen, men man må støtte laget sitt uansett, sier Granados til Dagbladet.

Men selv uten Granados, skulle Chivas gjøre jobben.

Kapteinen avgjorde
Avgjørelsen falt allerede sju minutter ut i kampen da lagkaptein Erich Ramon Hernandez Osuna raget høyest ved første stolpe og fikk hodet på ballen.

Avslutningen gikk i beinet på en Bangkok-spiller og videre i mål. Umiddelbart ble det kreditert som et selvmål, men det la ingen demper på Chivas-kapteinens glede.

Drøyt tre kvarter seinere fikk han enda mer å juble for da han mottok Norway Cup-pokalen oppe på scenen ved finalearenaen.

EROBRET SKANDINAVIA: Fotballsommeren i de skandinaviske storturneringene tlhører så definitivt Mexico og 14-årslaget til Chivas, som reiser hjem både med Dana Cup, Gothia Cup og Norway Cup i bagasjen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
EROBRET SKANDINAVIA: Fotballsommeren i de skandinaviske storturneringene tlhører så definitivt Mexico og 14-årslaget til Chivas, som reiser hjem både med Dana Cup, Gothia Cup og Norway Cup i bagasjen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg takker Gud for at jeg har fått muligheten til å løfte tre pokaler i sommer. Hvis Gud vil, kan det bli en vanesak, men akkurat nå er følelsene bare overveldende, sier Hernandez Osuna til Dagbladet.

For å toppe det hele, mottok han også prisen som finalens bestemann.

- Dette er veldig stort, men jeg hadde selvfølgelig ikke klart dette uten laget rundt meg, understreker Chivas-kapteinen.

Hjemlig hyllest
Etter en måned på reisefot, vender laget nå tilbake til Mexico. Nå legges det opp til at 14-åringene skal hylles i pausen av onsdagens finalekamp i Copa Libertadores mellom Chivas og brasilianske Internacional kommende onsdag på klubbens nye praktstadion i Guadalajara.

Trener Joaquim Moreno er strålende fornøyd med prestasjonene han har fått se fra sine gutter gjennom 27 kamper i Norge, Sverige og Danmark.

- Da vi reiste satte vi oss et mål om at vi skulle vinne alle tre turneringene. Derfor er det en veldig god følelse å klare dette målet, sier Moreno til Dagbladet.