- Chivu spiller mot RBK

AMSTERDAM: André Bergdølmo gleder seg over at Ajax-kaptein Cristian Chivu er friskmeldt og spiller mot i morgen.

Den rumenske forsvarsklippen spilte med knetrøbbel mot Norge for ti dager siden. Mot Alkmaar lørdag skadet han ankelen, og var plutselig usikker foran Champions League-kampen mot RBK.

I løpet av ettermiddagen skal stopperen behandles og gjennom flere tester. Men det er allerede klart at han er friskmeldt, etter at han var med for fullt på treningsfeltet utenfor Amsterdam ArenA i dag.

Sammen med Bergdølmo utgjorde Chivu Ajax' stopperpar da trener Ronald Koeman drillet sine 11 utvalgte på den siste gjennomkjøringen før møtet med trønderne.

- Ja, Chivu spiller, sier Bergdølmo til Dagbladet.no og legger ikke skjul på at det er en god nyhet både for han og Ajax.

- Det betyr mye for meg. Jeg har trygghet når vi spiller sammen. Hvis jeg får spille da.

Mini sladret

Spille får landslagsbacken høyst sannsynlig. Og da kan det bli mot en Rosenborg-utgave som stiller i en splitter ny 4-5-1-formasjon, med Bent Skammelsrud som ekstra stopper.

- Jeg snakket med Mini (Jakobsen) i dag og han fortalte meg om formasjonen.

- Hvordan blir kampen med et så defensivt RBK?

- Det blir vel til at vi møter en blokk av forsvarsspillere, og at de satser på kontringer.

- Med 11 strake bortetap, er det lurt av dem?

- Ja, det kan være fornuftig. Det er bedre enn å spille med fem i angrep i hvert fall. Vi har sett hvordan det går.

Jari = superhelt

Også de nederlandske dobbeltmesterne Ajax er kjent som et angrepslag. I morgen får TV3-seeerne se finske Jari Litmanen på sentral midtbane i en 4-3-3-formasjon.

Den tidligere Barcelona- og Liverpool-spissen er frisk fra en strekk og starter for første gang i årets Champions League.

- Jari forgudes som en superhelt her, og han er helt klart en forsterkning offensivt. Men han jobber ikke mye hjemover.

Uansett er scoringer viktigst for både spillerne og klubbstyret i Ajax. Men pampene har sagt klart i fra hva som forventes av Bergdølmo, Litmanen og det svenske sterneskuddet Zlatan Ibrahimovic i morgen kveld.

- Vi skal vinne. Det blir vanskelig, men det er et krav fra klubben. Ingen tvil om det, sier Bergdølmo.

Trolig Ajax-lag (4-3-3): Timmer - Hatem Trabelsi, Cristian Chivu, André Bergdølmo, Jelle van Damme - Tomas Galsek, Jari Litmanen, Richard Witschge - Andy van der Meyde, Zlatan Ibrahimovic, Victor Sikora.

  • Dagbladet.no følger kampen direkte fra kl. 20.45 i morgen. Etter matchen kommer vi tilbake med intervjuer og reaksjoner.
<B>AJAX-TRENING:</B> Dagbladet.no fulgte dagens Ajax-trening. Foto: GORM S. ANDRESEN
AJAX-FORSVARERE:</B> Både André Bergdølmo og Christian Chivu spiller sannsynligvis mot Rosenborg i morgen. Her er de to i kamp mot Lyon tidligere i høst. Foto: SCANPIX/AP