Chris Anker Sørensen er død

- Det er tragisk. Ord blir overflødig. Det er forferdelig trist, forteller Dag Otto Lauritzen etter at det ble kjent at tidligere proffsyklist Chris Anker Sørensen er død.

Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2021
Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2021 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Chris Anker Sørensen er død etter en sykkelulykke i Belgia. Det melder dansk TV 2. Han ble 37 år gammel.

- Det er med stor sorg jeg har mottatt nyheten om at vår gode kollega Chris Anker Sørensen er død, det sier sportssjef i kanalen Frederik Lauesen.

Sørensen har de siste åra jobbet som sykkelekspert for danske TV 2.

- Chris Anker var i Belgia i forbindelse med sykkel-VM. I dag, lørdag, var han ute og syklet og ble påkjørt av en bil, og døde seinere av skadene. Våre tanker og dype sympati går til familien til Chris Anker, sier Lauesen.

- Alle likte han

- Det er bare ufattelig trist. Det er et sjokk, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad til Dagbladet før han fortsetter:

- Jeg satt ved siden av han da jeg kommenterte under Tour de France. Alle likte han. Han var en veldig vennlig fyr som så alle. Utrolig ydmyk og interessert i andre. En veldig høflig type man fikk respekt for. Det var umulig å ikke like han.

Dag Otto Lauritzen kjente Sørensen godt og deler sorgen til Kaggestad.

- Det er tragisk. Ord blir overflødig. Det er forferdelig trist. Jeg kjente han veldig godt. Han var en humørspreder og veldig godt likt av alle som kjenner han, forteller Lauritzen til Dagbladet.

SØRGER: Dag Otto Lauritzen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
SØRGER: Dag Otto Lauritzen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer

Lauritzen har dekket mange av de samme rittene som Sørensen.

- Han var alltid ute å syklet før etappene i Tour de France. Vi satt ved nesten ved siden av hverandre når vi kommenterte for hver vår kanal.

- Det viser hvor uforutsigbart livet er, sier Lauritzen videre.

- Veldig trist

Kurt Asle Arvesen, som syklet sammen med Chris Anker Sørensen i CSC/Saxo-Bank, snakket med TV 2 rett etter at han hadde fått den tragiske nyheten.

- Jeg vet ikke om jeg er i stand til å uttrykke noe, men det er selvfølgelig veldig trist. Han var en utrolig god lagkompis og en helt vidunderlig fyr. Det var nok også mye av grunnen til at han fikk den rollen han fikk etter sin sykkelkarriere, sier Arvesen til kanalen.

- Det er merkelig å snakke om. Han var intelligent og inkluderende, og så hadde han selvironi. Han ble veldig populær i Danmark, og etter karrieren fikk han fortsette å jobbe med det han likte aller best, sykkel. Han var helt formidabel i å formidle det når han kommenterte, sier Arvesen.

På sosiale medier strømmer kondolansene inn fra en sykkelverden i sorg.

- Jeg er helt målløs. Ufattelig trist, skriver TV 2s sykkelkommentator Christian Paasche.

- Min søte, omtenksomme og dyktige venn. Det er ubegripelig å tenke på at vi aldri skal ses igjen. Du var alltid der for alle andre, selv når du gjorde mye større ting i ditt eget liv og karriere. Hvil i fred, Chris Anker Sørensen, skriver den danske sykkeleksperten Brian Nygaard på Twitter.

I sin karriere som aktiv sykkelrytter fra 2005-2018, var Sørensen med i totalt 12 Grand Tours.

Etter sin aktive karriere begynte han som kommentator og ekspert for danske TV 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer