Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chris Froome fornøyd med at dopingutestengelsene blir dobbelt så lange

Ble stresset av påstander under Tour de France.

FORNØYD:Sykkelstjernen Chris Froome er glad for regelendringen som gjør at dopere blir kastet ut av idretten i dobbel så lang tid enn tidligere. Foto: Yuya Shino / Reuters / NTB Scanpix
FORNØYD:Sykkelstjernen Chris Froome er glad for regelendringen som gjør at dopere blir kastet ut av idretten i dobbel så lang tid enn tidligere. Foto: Yuya Shino / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Tour de France-mester Chris Froome ønsker WADAs skjerpede dopingregler velkommen.

I forrige uke vedtok Verdens antidopingbyrå (WADA) det norske forslaget om fire års utestengelse for bruk av tunge dopingstoffer. Det betyr at utøvere som doper seg for første gang får en dobbel så lang straff som det gamle regelverket la opp til.

- Det er bra at WADA vil utvide utestengelsene fra to til fire år. Det er også godt å høre at de viser til sykkelsporten som en ledende forkjemper for antidoping, sier Froome.

- Helt nødvendig Regelendringen innebærer også at en dopingtatt utøver automatisk blir diskvalifisert fra OL. Froome håper skjerpelsen skremmer idrettsfolk fra å teste ut prestasjonsfremmede stoffer.

- Når førstegangssyndere blir straffet med fire års utestengelse, er det ganske alvorlig. Du kan bare være profesjonell i 15 år. Det er en streng straff, men den er helt nødvendig, mener Froome.

- Tøft Ifølge briten er sykkelsporten i dag mye renere enn under tiden da Lance Armstrong toppet resultatlistene. Froome innrømmer at det har vært tøft å møte alle dopinganklagene mot ham.

- Der var en vanskelig tid under årets Tour de France. Alle spurte meg om jeg dopet meg. Det førte helt klart til at jeg ble mer stresset. Det var et hardt slag, men samtidig noe jeg hadde forventet.

- Jeg måtte akseptere at dette var følgene etter Armstrong-saken. Spørsmålene er basert på fortiden, og alle i gul ledertrøye risikerer å bli spurt om doping, sier Froome.

WADAs nye dopingregler trer i kraft fra 1. januar 2015.

(NTB)